Ρέθυμνο : Ο Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, στην παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, παραβρέθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στην παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Κύριος στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και η επίτευξη της αειφόρου πόλης, βασικά στοιχεία των οποίων είναι η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος των πόλεων, η μείωση της ρύπανσης και η προαγωγή της δημόσιας υγείας με τη συμβολή της ηλεκτροκίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης συμμετείχε στη δράση με τίτλο «Ηλεκτροκίνηση και Δημόσια Συγκοινωνία», που ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, όπου και παρουσιάστηκε το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στην Ελλάδα. Στη συνάντηση επίσης μετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης, εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ και της κατασκευάστριας εταιρείας Karsan.

Κατά την παρουσίαση του ηλεκτρικού λεωφορείου, ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε από την πρώτη στιγμή αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες, που παίρνουν οι ΟΤΑ στα θέματα τόσο της ευαισθητοποίησης πολιτών για τη βιώσιμη κινητικότητα, όσο και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με υποδομές, τις οποίες υποστηρίζουμε και προσπαθούμε να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης τους. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Ρέθυμνο με δεδομένο ότι έχουμε την πρώτη κυκλοφορία ηλεκτρικού λεωφορείου, το οποίο θα μπει σε μια γραμμή και θα κάνει μαζικές μετακινήσεις και δεν θα είναι πιλοτική. Σήμερα καταρρίπτεται και ο μύθος που έλεγε ότι η ηλεκτροκίνηση στη δημόσια συγκοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει στη χώρα μας. Το Ρέθυμνο πήρε την πρωτοβουλία να φέρει το ηλεκτρικό λεωφορείο μέσα από ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα το CIVITAS Destinations, που έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί αυτή η υποδομή».

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, θα προωθήσει με πληθώρα εργαλείων και πολιτικών την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη κινητικότητα με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο αστικό περιβάλλον και τη βελτίωση της δημόσιας υγείας των κατοίκων και επισκεπτών της χώρας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θρήνος στο Ρέθυμνο για τον θάνατο της...

Στη θλίψη έχει βυθιστεί το Ρέθυμνο Στον Ιερό Ναό της...

Η Πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων...

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ...

Θρήνος στο Ρέθυμνο για τον θάνατο της...

Στη θλίψη έχει βυθιστεί το Ρέθυμνο Στον Ιερό Ναό της...

Η Πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων...

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Κρήτη στους «πρωταθλητές» της καλλιέργειας ελιάς – Ο προβληματισμός για το μέλλον

Τι δείχνει η πρώτη επιστημονική χαρτογράφηση της κλιματικής καταλληλότητας...

Καιρός: Μικρή ανάπαυλα στην Κρήτη τη Δευτέρα – Έντονα φαινόμενα από την Τρίτη

Με αραιές νεφώσεις και ήπιους ανέμους ξεκινά η εβδομάδα...

Σε «μαρασμό» η κτηνοτροφία: Σοκ από τις απώλειες ζωικού κεφαλαίου – Στα ύψη οι τιμές στη φέτα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τυροκομείων Θεσσαλίας, Νικόλαος Τάχας,...