Ρέθυμνο:Στη Γερμανία ο Δήμαρχος σε Συνέδριο για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις και την αστική κινητικότητα

Ημερομηνία:

Στο Aachen της Γερμανίας μετέβη σήμερα, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Δήμο Ρεθύμνης, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής (PAC) του Civitas στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής PAC του Civitas αλλά και να συμμετάσχει στις εργασίες του Civitas Forum 2021, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 του ίδιου μήνα, στη γερμανική πόλη.

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη του βασικού στόχου που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι οι «Κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις» (Climate – Neutral and Smart Cities).

Στην ατζέντα των κυρίαρχων θεμάτων συζήτησης περιλαμβάνεται επίσης, το νέο θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. για την αστική κινητικότητα ενώ τα Μέλη της Επιτροπής θα κάνουν στο πλαίσιο της συνεδρίασης τους απολογισμό των πεπραγμένων και θα συνδιαμορφώσουν την επόμενη πολιτική ανακοίνωση της PAC.

Yπενθυμίζεται ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή Πολιτικής (PAC) της πρωτοβουλίας CIVITAS, είναι μια ομάδα καταρτισμένων και προσηλωμένων στο στόχο εκλεγμένων πολιτικών που ενεργούν συμβουλευτικά προς την πρωτοβουλία Civitas η οποία έχει ως βασική στόχευση την προαγωγή, ανάδειξη και εφαρμογή του μοντέλου βιώσιμης και έξυπνης αστικής κινητικότητας σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες αλλά και έξω από τα σύνορα της Ευρώπης.

Τα Μέλη της Επιτροπής συνεδριάζουν συχνά προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνογνωσία χρήσιμων για τη χάραξη πολιτικής για τη βιώσιμη κινητικότητα σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Move).

Eιδικότερα, το έργο των Μελών της Επιτροπής επικεντρώνεται στην παροχή συστάσεων πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη διασύνδεση και το συντονισμό των δράσεων της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του δικτύου πόλεων Civitas και των εθνικών & περιφερειακών δικτύων Civinet, την οργάνωση του κύκλου δράσεων του Civitas, στην προτροπή των πόλεων –μελών του δικτύου να εφαρμόσουν την πολιτικής του προγράμματος κ.α.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης θα συμμετάσχει ως Μέλος της Επιτροπής PAC στις προαναφερθείσες εργασίες της συνεδρίασης και παράλληλα θα λάβει μέρος στο Civitas Forum 2021, το οποίο έχει ως θέμα τις «Έξυπνες διαδρομές προς κλιματικά ουδέτερες πόλεις».

Στο Ρέθυμνο θα επιστρέψει το προσεχές Σάββατο 23 Οκτωβρίου και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Οικισμών κ. Γιώργος Σκορδίλης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου για τις Επιτροπές...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο...

«Μίλα, Άκου, Στήριξε: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για...

Με κοινωνική ευαισθησία και σταθερό προσανατολισμό την καλλιέργεια μιας...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου για τις Επιτροπές...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο...

«Μίλα, Άκου, Στήριξε: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για...

Με κοινωνική ευαισθησία και σταθερό προσανατολισμό την καλλιέργεια μιας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: «Ξεκάθαρα εκλάπησαν από τον λόρδο Έλγιν»

Το διήμερο συνέδριο «Διάλογοι για την Αθήνα: Από τον...

Άνοιξε η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις στο επίδομα παιδιού Α21

Επαναλειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Επιδόματος Παιδιού Α21, προκειμένου...

«e-honey»: Ψηφιακό «μάτι» στο μέλι – Πρόστιμα έως 10.000 ευρώ για παραγωγούς και εμπόρους

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα καταγράφει την παραγωγή, τις εισαγωγές,...

Επίδομα θέρμανσης 2026: Η ημερομηνία-κλειδί για τα νέα ποσά και την πρώτη πληρωμή

Ποια είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Περισσότερα χρήματα για...