Ρέθυμνο:Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρίας Λιονή και Βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, είχε την Παρασκευή ο Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Ανδρέας Ξανθός στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και αρχών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης παρέδωσε τον Απολογισμό έργου των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για το 2021 και ενημέρωσε διεξοδικά τον Βουλευτή Ρεθύμνου για τις μελέτες και τα έργα, που εκπονούνται σε ολόκληρο το Νομό από την Περιφέρεια Κρήτης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόοδο εκτέλεσης και το σχεδιασμό έργων όπως ο Αγιοβασιλιώτικος και ο Αμαριώτικος Δρόμος, η νέα μελέτη χάραξης του επαρχιακού οδικού δικτύου Μυλοποτάμου (Πάνορμο – Γαράζο), του ΒΟΑΚ, καθώς και η δραστηριότητα της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία « Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων», που αποτελεί μία σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Αμαρίου και σκοπό έχει την αξιοποίηση – αναβάθμιση του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Ασωμάτων και τη λειτουργία του ως «Πρότυπο Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της αιγοπροβατοτροφίας σε ξηροθερμικές περιοχές».

Συζητήθηκε, επίσης, η πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών σε επίπεδο Κρήτης, οι δράσεις και το έργο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας σε ό,τι αφορά την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τον κορωνοϊό και την ιχνηλάτηση και καταγραφή των κρουσμάτων, καθώς και η επιτακτική ενίσχυση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με προσωπικό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.