Ρέθυμνο:Συνεργασία Αντιδημάρχου Πολιτισμού με Σύλλογο Ρεθυμνίων Μικρασιατών για τις επετειακές εκδηλώσεις της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ημερομηνία:

Μια εποικοδομητική συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Καψαλάκη Κώστα και Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών είχε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Ρεθύμνης κ. Κρεβετζάκης Θωμάς.
Αντικείμενο της συνάντησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο της πρώην ΚΕΔΗΡ, αποτέλεσε ο προγραμματισμός των επετειακών εκδηλώσεων που θα υλοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Στο πλαίσιο αυτής της πρώτης, διερευνητικής σύσκεψη συζητήθηκαν ιδέες και κατατέθηκαν προτάσεις συνεργασίας του Συλλόγου με το Δήμο Ρεθύμνης.
Συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν, ένα μέρος των ετήσιων εκδηλώσεων του Δήμου Ρεθύμνης να είναι αφιερωμένο στο ιστορικό, πολιτιστικό και κοινωνικό αποτύπωμα των Μικρασιατών στο Δήμο Ρεθύμνης.
Άλλωστε, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνεργασίας, οι επετειακές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, θα έχουν ολιστικό χαρακτήρα, με εμπεριστατωμένες ιστορικές αναφορές σε βάθος χρόνου και θα εστιάσουν κυρίως στην ανάδειξη της συμβολής των Μικρασιατών στη διαμόρφωση του νέου ελληνικού κράτους και την επίδραση τους στις τοπικές κοινωνίες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σκιαθίτης, Τζελίλης και Χαραλαμπίδου φέρνουν στο...

Το Ρέθυμνο αποτελεί για άλλη μια φορά σημείο αναφοράς...

Τους Ρεθεμνιώτες αθλητές και αθλήτριες του Ζίου...

Τους Ρεθεμνιώτες αθλητές & αθλήτριες του Ζίου - ...

Σκιαθίτης, Τζελίλης και Χαραλαμπίδου φέρνουν στο...

Το Ρέθυμνο αποτελεί για άλλη μια φορά σημείο αναφοράς...

Τους Ρεθεμνιώτες αθλητές και αθλήτριες του Ζίου...

Τους Ρεθεμνιώτες αθλητές & αθλήτριες του Ζίου - ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι αλλάζει για τους καταναλωτές με οφειλές που αλλάζουν πάροχο

Μέτρα για στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σε τροχιά άμεσων παρεμβάσεων για τον...

Market Pass: Επιστρέφει το voucher τροφίμων – Αναδρομικά έως 1.200 ευρώ για τους δικαιούχους

Σε φάση επανεκκίνησης βρίσκεται το νέο πρόγραμμα τύπου Market...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: 289 αγρότες στο «μικροσκόπιο» – Νέα απάτη με πλαστά τιμολόγια 625.000€ !

Ένα εκτεταμένο κύκλωμα εξαπάτησης με επίκεντρο τον ΟΠΕΚΕΠΕ φέρνει...