Ρέθυμνο:Συνεργασία Δημάρχου και Μητροπολίτη για τον Εορτασμό 200ετηρίδος των Αγίων Νεομαρτύρων

Ημερομηνία:

Τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 7ης Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος, ο οποίος του ενεχείρισε επισήμως το πρόγραμμα εορτασμών της 200ετηρίδος από την θυσία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Ρεθύμνου.
Ο κ. Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο, ότι ο Δήμος Ρεθύμνης θα είναι ενεργά παρών στους επετειακούς εορτασμούς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και όλους τους φορείς, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τιμητικές εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Ιδιαιτέρως συζητήθηκε η έλευση του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, ο οποίος θα επισκεφθεί επίσημα το Ρέθυμνο την 28η Οκτωβρίου 2024, ημέρα κατά την οποία θα κορυφωθούν οι επετειακές εκδηλώσεις για του Αγίους Τέσσερις Νεομάρτυρες.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Μακαριωτάτου, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου, εξέτασαν την προοπτική απονομής στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη της Αλεξάνδρειας κ.κ. Θεόδωρο της ανώτατης τιμητικής διάκρισης του Δήμου, η οποία συνίσταται στα εύσημα του επίτιμου δημότη του Ρεθύμνου. Ο Δήμαρχος ανέλαβε την ευθύνη, να εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση απονομής της εν λόγω τιμητικής διάκρισης, σε αναγνώριση του σπουδαίου ιεραποστολικού έργου του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β’ στην δύσκολη και πολύπαθη ήπειρο της Αφρικής καθώς επίσης για την πολυσήμαντη και πολυσχιδή προσφορά του στην Εκκλησία και την κοινωνία.
Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, συμφώνησαν από κοινού και μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, να επισκεφθούν εν ευθέτω χρόνω την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελαροπούλου, προκειμένου με επίσημη επιστολή να την προσκαλέσουν να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της 158ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Ι.Μ. Αρκαδίου στις 8 Νοεμβρίου 2024.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Νικηφόρος, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Παπαλεβυζάκης και η Εκπρόσωπος Τύπου των εκδηλώσεων της 200ετηρίδος για τους Αγίους Τέσσερις Νεομάρτυρες κ. Ελευθερία Μιχάλα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αυτοψία Άρη Παπαδογιάννη στο εργοτάξιο της ΕΕΝ...

Αυτοψία στο εργοτάξιο του έργου «Αξιοποίηση Ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών...

Κυριακή της Τυρινής και Εσπερινός της Συγγνώμης...

22 Φεβρουαρίου 2026 Το πρωί της Κυριακής της Τυρινής, 22ας...

Αυτοψία Άρη Παπαδογιάννη στο εργοτάξιο της ΕΕΝ...

Αυτοψία στο εργοτάξιο του έργου «Αξιοποίηση Ταμιευτήρα Φράγματος Ποταμών...

Κυριακή της Τυρινής και Εσπερινός της Συγγνώμης...

22 Φεβρουαρίου 2026 Το πρωί της Κυριακής της Τυρινής, 22ας...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΣΕΕ: «Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία το μηδένισμα του κοντέρ στο εμπόριο – Οι αριθμοί πλέον «φωνάζουν»

Δεύτερο συνεχόμενο έτος συρρίκνωσης του ισχυρότερου κλάδου και μεγαλύτερου...

Εορτολόγιο 25 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Κρήτη:Φοιτητής που αντέγραψε με ΑΙ κόπηκε και η μητέρα του πήγε να ζητήσει «τα ρέστα» από τον καθηγητή

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως αποκάλυψε...

Πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι συμμετέχουν

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, καλώντας...