Ρέθυμνο: Το όνομα του Δημήτρη Αρχοντάκη θα δοθεί στο νέο Διοικητήριο της Πανεπιστημιούπολης

Ρέθυμνο: Το όνομα του Δημήτρη Αρχοντάκη θα δοθεί στο νέο Διοικητήριο της Πανεπιστημιούπολης

Να δοθεί το όνομα του τέως δημάρχου Ρεθύμνου Δημήτρη Αρχοντάκη στο νέο κτίριο της Διοίκησης της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου θα εισηγηθεί στα συλλογικά όργανα διοίκησης του ιδρύματος ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης , Καθηγητής Γιώργος Κοντάκης όπως ανέφερε πριν λίγο ο ίδιος στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε στην κηδεία του επί 27 χρόνια δημάρχου Ρεθύμνου, ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ειδικότερα, αποχαιρετώντας εκ μέρους του Ιδρύματος τον τέως Δήμαρχο, ο κ Κοντάκης, στον επικήδειο λόγο του ανέφερε:

«Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σήμερα αποχαιρετά με συγκίνηση τον Δημήτρη Αρχοντάκη, αποτίοντας τον φόρο τιμής που αρμόζει στο σημαντικό αυτόν Ρεθυμνιώτη.

Ήταν άνθρωπος με αγάπη στα γράμματα, με αγάπη στον τόπο όπου μεγάλωσε και έζησε σχεδόν όλη του τη ζωή, με αγάπη στην οικογένεια και στον συνάνθρωπο.

Είχε όραμα. Εργάστηκε για να το πραγματώσει. Συνέδεσε το όνομά του με την παλιά πόλη του Ρεθύμνου, την οποία διέσωσε από την τσιμεντοποίηση. Συνέδεσε το όνομά του και με την Ίδρυση της Παν/πολης του Γάλλου, όπου ο ρόλος του υπήρξε αποφασιστικός. Υπήρξε σύνδεσμος της τοπικής κοινωνίας με το Πανεπιστήμιο, συνεργαζόμενος στενά με τους πρώτους σκαπανείς του. Έτυχε της ευρύτερης αποδοχής των συντοπιτών του αλλά και ανθρώπων πέραν της πόλης του.

Ήταν δάσκαλος. Το καταλαβαίνεις από τα λόγια των μαθητών του στις δημοσιεύσεις τους, απ’ όταν ακούστηκε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του. Ήταν ευγενής και δοτικός, όπως βεβαιώνουν όσοι τον γνώρισαν από κοντά.

Ως Πανεπιστήμιο Κρήτης αναλογιζόμαστε την προσφορά του και τιμούμε το έργο του.

Εκτός από την προώθηση της αξιοποίησης του αρχείου που διέθεσε στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου θα εισηγηθώ στα Συλλογικά Όργανα Διοίκησης του Ιδρύματος να δοθεί το όνομα του στο νέο κτήριο Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου που αυτές τις μέρες αδειοδοτείται και το οποίο ευελπιστούμε να αρχίσει να υλοποιείται σύντομα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.