Το Ρέθυμνο αποχαιρέτησε τον Δήμαρχο που άλλαξε την πορεία του

Σε βαρύ κλίμα το Ρέθυμνο αποχαιρέτισε το μεσημέρι της Τετάρτης τον επί 27 χρόνια δήμαρχο του Δημήτρη Αρχοντάκη.

Παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, πολύς κόσμος βρέθηκε από τη μία το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ρεθύμνου για να πει το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο, τον δάσκαλο, τον οραματιστή μίας διαφορετικής πόλης, που πραγματοποίησε το όνειρο του να δει το Ρέθυμνο να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται.

Συγκλονισμένη και η οικογένεια του, η σύζυγος του Άργη, ο γιος του Ζαχαρίας και η κόρη του Ίλια, τα εγγόνια του, οι στενοί συγγενείς του, δίπλα του ως την τελευταία στιγμή, η οποία ήρθε απρόσμενα.

Αμέτρητα τα λόγια αγάπης και εκτίμησης που ακούστηκαν στους επικήδειους, αλλά και από τον κόσμο που τον γνώρισε και τον εκτίμησε για την ευγένεια και τον πολιτισμό του, για την προσφορά του στον τόπο.

Κατά την αναχώρηση του από τον Ι.Ν. ο Δημήτρης Αρχοντάκης «ακολουθήθηκε» από τους πένθιμους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου, που τόσο αγάπησε και στήριξε και ο ίδιος.

Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος με την συμμετοχή κληρικών της τοπικής εκκλησίας ενώ τον Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως π. Αθανάσιος Καραχάλιος. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργος Κοντάκης, δήμαρχοι από όλο το νομό, ο πρώην υπουργός Άμυνας κ. Αποστολάκης, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης και ο Πρύτανης του Π.Κ. καθηγητής κ. Γ. Κοντάκης.

Επίσης διαβάστηκαν ψηφίσματα από θεσμικούς φορείς και σωματεία της πόλης. Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου.

Η ταφή του αείμνηστου Δημήτρη Αρχοντάκη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Νεκροταφείο Τριών Μοναστηριών Ρεθύμνου.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου τα έξοδα της κηδείας έγιναν με δημοτική δαπάνη ενώ παραχωρήθηκε δωρεάν τάφος.https://www.goodnet.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.