Ρέθυμνο: Ξεκινούν οι εργασίες εγκατάστασης συστήματος «έξυπνης» στάθμευσης

Ημερομηνία:

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης και την εξυπηρέτηση των οδηγών, μέσα από την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου, έξυπνου συστήματος διαχείρισης της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Μέσω του έργου, θα εγκατασταθούν 400 αισθητήρες που θα τοποθετηθούν στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, προκειμένου οι οδηγοί να έχουν πρόσβαση, μέσω εφαρμογής και σε πραγματικό χρόνο, σε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό διαθέσιμων, ελεύθερων θέσεων, εντός των ορίων της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Επιπλέον, θα τοποθετηθεί σύστημα καταγραφής ελεύθερων θέσεων στις εισόδους της πόλης αλλά και στην είσοδο των υφιστάμενων κλειστών χώρων στάθμευσης (Parking), στις περιοχές της Μαρίνας, οδ. Συνατσάκη, στο Λιμάνι, στην περιοχή Δικαστηρίων, στους 4 Μάρτυρες και στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου ώστε οι οδηγοί, μέσω της έγκυρης πληροφόρησης τους σε πραγματικό χρόνο, να κατευθύνονται στοχευμένα σε χώρους στάθμευσης, χωρίς να εξαντλούνται στην άσκοπη αναζήτηση μία κενής θέσης, διαδικασία που αναμφίβολα επιβαρύνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Σε ότι αφορά τις εργασίες που ξεκινούν αύριο, με αυτές θα γίνει η διαγράμμιση των επιλεγμένων θέσεων. Είναι γεγονός ότι η έναρξη τους είχε προγραμματιστεί νωρίτερα, ωστόσο λόγω των εξελίξεων με την πανδημία του Covid-19, ούτε τα εξειδικευμένα συνεργεία που θα εκτελέσουν το έργο μπορούσαν να έρθουν από την Αθήνα ούτε και ο απαραίτητος εξοπλισμός (πχ. αισθητήρες).

Αξίζει να συμπληρωθεί πως, μέσω του ίδιου έργου, προβλέπεται μελλοντικά και η προμήθεια μίας ενιαίας Πλατφόρμας Έξυπνης Πόλης για την υποστήριξη και τη διαχείριση των αισθητήρων, η οποία θα είναι συμβατή για να φιλοξενήσει και άλλους τομείς της «έξυπνης» πόλης, όπως είναι ο Οδοφωτισμός.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου αναμένονται να είναι άμεσα, ορατά και πολύπλευρα για τον Δήμο, τους κατοίκους και επισκέπτες καθώς και για τις επιχειρήσεις. Τα βασικότερα οφέλη αφορούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην μείωση της παραβατικότητας και στην real-time διάχυση της πληροφορίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Νίκος Κουμνάς νέος Πρόεδρος του Συλλόγου...

Ο Νίκος Κουμνάς αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων...

Ρέθυμνο:Επίσκεψη του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου στον...

Τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Γιάννη Ανδρουλάκη υποδέχθηκε το...

Ο Νίκος Κουμνάς νέος Πρόεδρος του Συλλόγου...

Ο Νίκος Κουμνάς αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων...

Ρέθυμνο:Επίσκεψη του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου στον...

Τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Γιάννη Ανδρουλάκη υποδέχθηκε το...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκτατα μέτρα ασφαλείας σε Αττική και Κρήτη – Γιατί σφραγίστηκε η Σούδα

Σε επιφυλακή οι ελληνικές αρχές – Ενεργοποίηση των μέτρων...

Οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό στην Κρήτη μετά τη νέα «ανάφλεξη» στη Μέση Ανατολή

Ο φόβος των τουριστικών φορέων για ανυπολόγιστες επιπτώσεις. Την ώρα...

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Εγκρίθηκε το πρώτο συνδυαστικό εμβόλιο κατά γρίπης και COVID-19

Το νέο εμβόλιο στοχεύει να ενισχύσει την πρόληψη, συνδυάζοντας...

Μειώσεις έως 23% στα τιμολόγια της ΔΕΗ τον Μάρτιο

Η μείωση των τιμών - τονίζει η ΔΕΗ -...