Ρέθυνο:Μέτρα στήριξης από τη Λαϊκή Συσπείρωση για τις φωτιές στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ημερομηνία:

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να συνεχιστεί και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η οργάνωση των κατοίκων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των επαγγελματιών της περιοχής, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για άμεσα μέτρα που είναι αναγκαία για το λαό της περιοχής.

Από δω, απ’ τις Μέλαμπες, την Ορνέ, την Κρύα Βρύση, τα Σακτούρια, το Ροδάκινο και όλο τον Άη Βασίλη ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση, αλλά και από την περιφερειακή και τοπική διοίκηση:
Να κηρυχθεί άμεσα αναδασωτέα η περιοχή της δασικής έκτασης που κάηκε, χωρίς καμία εξαίρεση. Καμία επιχειρηματική δράση στην καμένη περιοχή.
Να δρομολογηθούν άμεσα τα αναγκαία δασοτεχνικά – αντιπλημμυρικά – αντιδιαβρωτικά έργα για την προστασία από πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Να ολοκληρωθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για την ποιότητα των υδάτων από τις γεωτρήσεις.
Να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν πλήρως στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις (αστερίσκους), οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι για την καταστροφή που υπέστησαν σε κτηνοτροφικές μονάδες, γεωργικές εκτάσεις (μελίσσια, ελαιώνες, χαρουπιές κ.ά.), σε ζωικό κεφάλαιο, κατοικίες και άλλες υλικοτεχνικές υποδομές.
Να χορηγηθούν άμεσα δωρεάν ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους.
Να αποδοθεί έκτακτο γενναίο βοήθημα στους ελαιοπαραγωγούς, αμπελουργούς, μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους και λοιπούς παραγωγούς της περιοχής που έχασαν τη βασική πηγή του εισοδήματός τους, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους.
Να εξαιρεθούν οι πληγέντες από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, των τελών και λοιπών εισφορών στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ύδρευση κ.τ.λ.).

Να αυξηθούν τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη διαμόρφωση των αναγκαίων υποδομών πυροπροστασίας (διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων, καθαρισμός δασών, δίκτυο πυροσβεστικών κρουνών και ύδατο δεξαμενών) και συγκεκριμένα στις Μέλαμπες, στην Ορνέ και Κρύα Βρύση όπως επίσης για το φοινικόδασος του Πρέβελη και όπου αλλού κρίνεται αναγκαίο.
Να αυξηθούν τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη διαμόρφωση των αναγκαίων υποδομών πυροπροστασίας και στελέχωσή τους, με επαρκές και μόνιμο προσωπικό στην Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής. Συγκεκριμένα ολοκληρωμένο πυροσβεστικό κλιμάκιο με σύγχρονο και πλήρως λειτουργικό εξοπλισμό στην Κρύα Βρύση αλλά και στη Μύρθιο.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑϊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΧΑΡΙΤΑΚΙΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΡΥΛΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Σύσκεψη στο Σπήλι για την προετοιμασία της...

17 Μαρτίου 2026 Το πρωί της Τρίτης, 17ης Μαρτίου 2026,...

Από το Ρέθυμνο στην Αθήνα: Η πρώτη...

Η Νεφέλη Χωραφά, μια μόλις 12χρονη χορεύτρια από το...

Ρέθυμνο:Σύσκεψη στο Σπήλι για την προετοιμασία της...

17 Μαρτίου 2026 Το πρωί της Τρίτης, 17ης Μαρτίου 2026,...

Από το Ρέθυμνο στην Αθήνα: Η πρώτη...

Η Νεφέλη Χωραφά, μια μόλις 12χρονη χορεύτρια από το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά Ρηνιώ – Η γυναίκα-σύμβολο που έζησε έναν αιώνα ιστορίας

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει τον πλανήτη

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...