Richard Petit: «Η Κρήτη είναι το Νησί των Θεών»

Ημερομηνία:

Μέσα σε ένα τοπίο τραχύ, ξερό και απόκρημνο· ανάμεσα στην άφατη γαλήνη της θάλασσας και την απεραντοσύνη του ουρανού, απλώνονται τα Αστερούσια Όρη.

Στενά συνδεδεμένα με αρχαιοελληνικούς μύθους, ιστορικά συνυφασμένα με το Μινωικό Πολιτισμό και την ύστερη αρχαιότητα, καταφύγιο πολλών προστατευόμενων ειδών της χλωρίδας και της πανίδας, τα Αστερούσια Όρη εκτείνονται σχεδόν σε ολόκληρο το νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και αποτελούν έναν τόπο της Κρήτης με ιδιαίτερη μορφολογία που «σπάει» τον ορεινό όγκο με καταρράκτες, χαράδρες και φαράγγια, αλλά και με ένα μοναδικό άγριο κάλλος.

Αυτό το κάλλος, μεταξύ άλλων, κλήθηκε να αποτυπώσει με το φωτογραφικό του φακό ο Γάλλος φωτογράφος, Richard Petit.

Προσκεκλημένος της φωτογράφου και εικαστικού, κ. Μαρίας Χουλάκη, για το Project «Crete Photo Experience», το οποίο τελεί υπό την επιμέλειά της, ο Richard Petit ταξίδεψε στην Κρήτη και τα Αστερούσια όρη το 2016 και, πέραν των φωτογραφιών που αποτύπωσε στο πλαίσιο του Project, δημιούργησε και την προσωπική του σειρά φωτογραφιών από τα Αστερούσια Όρη, με τίτλο «The Island of The Gods» («Το Νησί των Θεών»).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στέφανος Κορκολής: «Η Μικτή Χορωδία Ηρακλείου είναι...

Θερμά εγκωμιαστικά σχόλια για τη συνεργασία με τη χορωδία,...

Μπαλοτάρισμα: τέσσερα χρόνια στον 17χρονο για τους...

Παρά τη βίαιη προσαγωγή που διέταξε η εισαγγελέας, ουδείς...

Στέφανος Κορκολής: «Η Μικτή Χορωδία Ηρακλείου είναι...

Θερμά εγκωμιαστικά σχόλια για τη συνεργασία με τη χορωδία,...

Μπαλοτάρισμα: τέσσερα χρόνια στον 17χρονο για τους...

Παρά τη βίαιη προσαγωγή που διέταξε η εισαγγελέας, ουδείς...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πού ταξιδεύουν φέτος οι Ελληνες – Αλλαγή προτιμήσεων

Τους προορισμούς που είναι προσβάσιμοι με αυτοκίνητο επιλέγουν οι...

Η Ελλάδα βγαίνει στο πεδίο: Οι χάρτες, τα πάρκα και η Chevron φέρνουν τετελεσμένα

Η Αθήνα επιχειρεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων στην...

Εορτολόγιο 2 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Σάββατο, 2 Αυγούστου η Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με...