Ρολόι της Αποκάλυψης: Οι δείκτες θα κινηθούν προς τα εμπρός ή προς τα πίσω: Δείτε live

Επαναρυθμίζεται την Πέμπτη το Ρολόι της Αποκάλυψης, ένα υποθετικό ρολόι που συμβολίζει την αίσθηση του επιτακτικού κινδύνου και πλησιάζει όλο και πιο κοντά στα μεσάνυχτα, την ώρα του αφανισμού της ανθρωπότητας. Φέτος είναι η 75η χρονιά λειτουργίας του ρολογιού. Επί δύο χρόνια, είχε κολλήσει στα 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα.

Εν μέσω πανδημίας και ενώ συνεχίζονται οι κλιματικές καταστροφές παγκοσμίως, τι ώρα θα δείχνει το ρολόι το 2022; Μπορείτε να το μάθετε γύρω στις 17:00 ώρα Ελλάδας, καθώς η BAS ανακοινώνει την ενημέρωση του Doomsday Clock — και τιμά την 75η επέτειο του ρολογιού — σε εκδήλωση Τύπου που μπορείτε να δείτε σε live μετάδοση εδώ.

Από το 1947, πυρηνικοί επιστήμονες και άλλοι ειδικοί έχουν ενεργήσει ως χρονομετρητές για το Ρολόι της Αποκάλυψης. Μια ομάδα συμβούλων, ερευνητών και ειδικών σε θέματα πολιτικής με το Bulletin of the Atomic Scientists (BAS) αξιολογεί ετησίως την κατάσταση του κόσμου για να αποφασίσει εάν οι δείκτες του ρολογιού θα κινηθούν προς τα εμπρός, θα γυρίσουν πίσω ή θα παραμείνουν εκεί που βρίσκονται. Οι δείκτες του ρολογιού βρίσκονται προς τον παρόν στα 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα.

Πηγή: Live Sciencehttps://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.