Ρολόι της Αποκάλυψης – Πόσος χρόνος μας μένει μέχρι τον αφανισμό;

Ήταν το 1947 όταν για πρώτη φορά το ρολόι της Αποκάλυψης άρχισε να μετρά αντίστροφα για την ανθρωπότητα. Και κάθε χρόνο τα δευτερόλεπτα κυλάνε εις βάρος μας.

Ρολόι της Αποκάλυψης – Πόσος χρόνος μας μένει μέχρι τον αφανισμό;

«Φτηνά τη γλιτώσαμε και φέτος» θα μπορούσε να πει κάποιος. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ρολόι της Αποκάλυψης σταμάτησε στο ένα λεπτό και σαράντα δευτερόλεπτα πριν την ημέρα του αφανισμού της ανθρωπότητας (doomsday).

Εκατό δευτερόλεπτα λοιπόν μας χωρίζουν από την καταστροφή. Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν ακριβώς 23.58 και 20 δευτερόλεπτα. Για την φετινή ώρα – η οποία ευτυχώς εδώ και δυο χρόνια παραμένει η ίδια- οι 13 νομπελίστες και οι επιστήμονες της ΜΚΟ «Bulletin of the Atomic Scientists» έλαβαν υπόψη τις εξής παραμέτρους.

Τον κοροναϊό που χτυπάει σφοδρά τους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Την απόφαση του Ιράν να συσσωρεύσει ουράνιο για την παραγωγή ατομικής βόμβας. Τις δυσκολίες να διαπραγματευτούν οι ΗΠΑ με το Ιράν. Την επιδίωξη της Κίνας να συνεχίσει τη στρατιωτική της ανάπτυξη.

Και δεν είναι όμως μόνο αυτά. Τους επιστήμονες απασχόλησαν η πυρηνική ανάπτυξη της Βόρειας Κορέας, η κούρσα των πυρηνικών ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν και τέλος μια ενδεχόμενη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Φυσικά σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και την κλιματική αλλαγή.

75 χρόνια τώρα

Κάθε χρόνο οι 13 νομπελίστες και οι επιστήμονες ορίζουν νέα ώρα πριν την καταστροφή. Το 1947 και με δεδομένο ότι η ανθρωπότητα είχε βγει από έναν παγκόσμιο πόλεμο και παράλληλα είχαμε την πρώτη ατομική βόμβα, το ρολόι είχε οριστεί στα 7 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.

Το 1991 όταν έληξε ο ψυχρός πόλεμος, πήραμε μεγάλη ανάσα και ο χρόνος υποχώρησε στα 17 λεπτά. Αλλά από τότε ανεβαίνει συνεχώς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.