Η ρωσική παραπληροφόρηση στην Ουκρανία στοχεύει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ημερομηνία:

Οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας texty.org.ua ανέλυσαν τις βασικές κατευθύνσεις της ρωσικής παραπληροφόρησης, η οποία διέρρεε τις τελευταίες εβδομάδες στα ουκρανικά ΜΜΕ. Προέκυψε ότι, η ρωσική προπαγάνδα -μεταξύ άλλων- ασχολήθηκε διεξοδικά και με τα τεκταινόμενα στο Φανάρι αλλά και με την «καταπίεση της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία».

Οι ιστοσελίδες που εμπλέκονται με την προώθηση των ρωσικών θέσεων και με χειραγώγηση της κοινής γνώμης στην Ουκρανία ασχολήθηκαν πολύ ενεργά με το να διαδίδουν ανυπόστατες φήμες και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με εσωτερικά ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των σχέσεών του με την Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σε μια σειρά από ανάλογα δημοσιεύματα η «επικαιρότητα» θυμίζει εναλλακτική πραγματικότητα, στην οποία το Φανάρι κοντεύει να περάσει υπό την δικαιοδοσία του Βατικανού. «Είναι εκπληκτικό αλλά ακόμα και ανάμεσα στους πιστούς της Ρωσικής ή της Ουκρανικής Εκκλησίας βρίσκονται εκείνοι που δεν πιστεύουν ότι ο Βαρθολομαίος ετοιμάζεται να το κάνει (σ.σ. να ενωθεί με το Βατικανό)» γράφει ένα από τα προπαγανδιστικά δημοσιεύματα.

Ακόμα, οι παραπληροφιακές δημοσιεύσεις γράφουν ότι «…στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με την Ουκρανική Εκκλησία» και ότι μέσα στο Φανάρι διεξάγεται υπόγειος πόλεμος, τελικός σκοπός του οποίου είναι «να κερδίσουν κάτι εις βάρος της Ουκρανικής Εκκλησίας».

Τέλος, τα μέσα ενημέρωσης και τα telegram – κανάλια που ασχολούνται με την χειραγώγηση της κοινής γνώμης διέδιδαν πληροφορίες σχετικά με υποτιθέμενη επίθεση σε βάρος ενός αρχιεπισκόπου της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Πηγή: Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Κατά την πολυήμερη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα, θα έχει...

Εορτολόγιο 4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Κατά την πολυήμερη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα, θα έχει...

Εορτολόγιο 4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

“Νίκος Καζαντζάκης”: Με αύξηση έκλεισε και ο Απρίλιος παρά την κρίση – Ταξίδεψαν 342.000

Η αγορά του Ισραήλ κατέγραψε 624 αφίξεις και σύμφωνα...

Ύπνος: Επιστήμονες αποκαλύπτουν πόσες ώρες ξεκούρασης μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας

Τι έδειξε μελέτη. Η έλλειψη ποιοτικού ύπνου έχει συνδεθεί εδώ...

Άγνωστοι μαχαίρωσαν 15χρονο στο Νέο Κόσμο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Ομάδα δέκα νεαρών προσέγγισε τον μαθητή και την παρέα...

«Η κούραση αυξάνει τα ιατρικά λάθη»- Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου καταγγέλει την υπερεφημέρευση

Παραβιάζονται οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες για το ωράριο των γιατρών. Υποστελέχωση,...