Εντοπίστηκαν επιπλέον ποσότητες ναρκωτικών στο πλοίο με τους 6 τόνους “σοκολάτας”!

Εντοπίστηκαν επιπλέον ποσότητες ναρκωτικών στο πλοίο με τους 6 τόνους “σοκολάτας”! Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017 …..

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017 εντοπίστηκε, 50 ν.μ. νότια της Κρήτης, από τις διωκτικές αρχές, το ρυμουλκό «Αντρέας». Στα αμπάρια του οποίου κατασχέθηκαν παραπάνω από 6 τόνους κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτας).

Από πληροφορίες που έφτασαν από τις γαλλικές αρχές, στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση από τις διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό του, νότια της Κρήτης, ακινητοποιώντας το ρυμουλκό που έφερε σημαία Τανζανίας και μεταφέροντάς το στην Αγία Γαλήνη, νότια του Ρεθύμνου.

Οι εφτά τόνοι «σοκολάτας» μεταφέρθηκαν στο Ρέθυμνο με μια πρωτοφανή επιχείρηση μετακίνησης ναρκωτικών για τα δεδομένα της χώρας, ενώ το εξαμελές πλήρωμα του ρυμουλκού συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Θεωρείται ότι πρόκειται για διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ενώ οι έρευνες για τον εγκέφαλο της επιχείρησης οδηγούν στο Λίβανο.

Η περιπέτεια όμως του ρυμουλκού δεν τελείωσε, παρά του ότι έχει πλειστηριαστεί σε βρετανική επιχείρηση.

Με άκρα μυστικότητα έφτασε κλιμάκιο από την Αθήνα γιατί υπήρξαν πληροφορίες (έπειτα από δεκατρείς μήνες) ότι υπήρχαν επιπλέον ποσότητες ναρκωτικών στο ρυμουλκό με τρόπο κρυμμένο αντίστοιχο με αυτόν που βρέθηκαν πρόσφατα ναρκωτικά στο πλοίο ΝΟΚΑ, στο Λιμάνι του Ηρακλείου!

Το πλοίο αποκλείστηκε για εξονυχιστικό έλεγχο και σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν επιπλέον ποσότητες ναρκωτικών, «χτισμένες» στα τοιχώματα του πλοίου. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις προς επιβεβαίωση των πληροφοριών.

Υπολογίζεταο ότι η 6 τόνοι που κατασχέθηκαν στην πρώτη επιχείρηση «κοστίζουν» πάνω από 70 εκατ. ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.