Σ. Φάμελλος: «Η ΝΔ ετοιμάζει πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα»

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Finance & Markets Voice ο Αν. ΥΠΕΝ και υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, καλεί τους πολίτες να αναλογισθούν ποιο θα είναι το μέλλον τους με ιδιωτικοποιημένη ασφάλιση και σύνταξη ή εάν θεωρούν ότι είναι παράσιτα και τεμπέληδες, όπως πιστεύουν γι’ αυτούς ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως η Μ. Ξαφά. Επίσης, υπογραμμίζει ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στην ασφαλή προοπτική και στην πρόοδο της χώρας, τονίζοντας ότι «ο λαός στις 7 Ιουλίου θα αποφασίσει για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του».

Αναφέρεται εκτενώς στα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν είναι στην κυβέρνηση στις 8 Ιουλίου, τα οποία θα έχουν «σαφές κοινωνικό πρόσημο». Ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνει ότι διέπεται από έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατική ετυμηγορία, αφού εκβιάζει τους πολίτες, για να πάρει την αυτοδυναμία, ενώ θεωρεί ότι με κυβέρνηση Ν.Δ. θα κατεδαφιστούν οι κοινωνικές κατακτήσεις της τελευταίας τετραετίας, με βάση την «κρυφή ατζέντα» της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Σωκράτης Φάμελλος εκτιμά ότι η Ν.Δ. «κοροϊδεύει στα μούτρα» τους πολίτες, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας απόδειξη της υποκρισίας, την αποκάλυψη της επιστολής Καραμανλή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζ. Μπους.

Λίγο πριν τις κάλπες της 7ης Ιουλίου ο Αν. ΥΠΕΝ ζητά από τους πολίτες να κλείσουν την τηλεόραση και να σκεφθούν τρία πολύ βασικά πράγματα για την ζωή τους και για την ζωή όλων μας. Καταρχάς εάν έχουν φανταστεί το μέλλον τους με ιδιωτικοποιημένη την ασφάλιση και τη σύνταξή του. Εάν, δηλαδή, έχουν σκεφθεί το μέλλον τους, όπου το ύψος της σύνταξης θα εξαρτάται από το αν θα βαρέσει «κανόνι» η ασφαλιστική τους εταιρεία. Κατά δεύτερο, εάν θεωρούν τον εαυτό τους «παράσιτο», «τεμπέλη τζίτζικα», όπως διατείνεται η Μιράντα Ξαφά, που πρέπει να δουλεύουν 12ωρα, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Και κατά τρίτο, εάν αισθάνονται ασφαλείς στο έλεος μιας οικονομίας, που επιβιώνουν μόνο οι κολλητοί της κυβέρνησης και οι υπόλοιποι είναι αριθμοί ανέργων και χαμηλόμισθων.

Και βέβαια, «θα ρωτούσα τους πολίτες εάν πιστεύουν στ’ αλήθεια ότι ένα σύγχρονο κράτος με ισχυρή κοινωνική ατζέντα είναι οπισθοδρόμηση ή πρόοδος, εάν η βοήθεια στους ασθενέστερους συμπολίτες μας είναι μεγαλύτερο όπλο κοινωνικής ειρήνης, από οποιαδήποτε δύναμη καταστολής. Και μετά ας πάει να ψηφίσει. Συνειδητά, με ξεκάθαρη επιλογή, ώστε να μην πει κανένας την επόμενη ημέρα ότι δεν γνώριζε», συμπληρώνει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Και προσθέτει: «Οι κάλπες είναι άδειες για όλους μας, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Ο λαός λέει πάντα την τελευταία λέξη και στις 7 Ιουλίου θα αποφασίσει για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Εμείς οφείλουμε να εξηγούμε απλά και κατανοητά το πρόγραμμά μας και κυρίως να κάνουμε σαφές, τι σημαίνει πιθανή εκλογική νίκη της Ν.Δ. για την καθημερινότητα και τη ζωή τους». Εξηγεί ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ασφαλή προοπτική και πρόοδο: « Με τον κ. Μητσοτάκη ρισκάρουμε να χάσουμε ότι κερδίσαμε και να γυρίσουμε στο ΔΝΤ. Οι πολίτες είναι οι τελικοί κριτές και αυτοί θα αποφασίσουν με ποιο πρόγραμμα και με ποιον πρωθυπουργό θέλουν να συνεχίσουν από την επομένη των εκλογών».

Η επόμενη μέρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημαίνει λοιπόν ένα πρόγραμμα που δημιουργεί νέες δουλειές, με καλύτερες αμοιβές, με αξιοποίηση της γνώσης και της καινοτομίας. Είναι κοστολογημένο με σαφές κοινωνικό πρόσημο. Ενδεικτικά περιλαμβάνει μείωση προκαταβολής φόρου στο 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και στο 80% για νομικά πρόσωπα. Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ και μείωση για τα μεγαλύτερα εισοδήματα, καθώς και μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% το 2020 και 50% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες.

Επίσης, σταδιακή μείωση του πρώτου κλιμακίου του φόρου εισοδήματος στο 20%, αλλά και μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 11%. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με ένα στιβαρό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και διπλασιασμό των ξένων άμεσων επενδύσεων, αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ και τη ριζική στροφή στην πράσινη ενέργεια, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, που θα δημιουργήσουν στη χώρα νέο προϊόν και νέα εργασία για όλους και όλες, κυρίως για τα παιδιά μας, ώστε να μη φεύγουν μακριά από την πατρίδα, αλλά να μένουν εδώ, να παράγουν και να δημιουργούν με αξιοπρέπεια και προοπτική.

Όσο για τον αρχηγό της ΝΔ: «Έφτασε να εκβιάζει το εκλογικό σώμα, προκειμένου να εξασφαλίσει νίκη της Ν.Δ, να απειλεί τους ψηφοφόρους με επαναληπτικές εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, εάν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία. Οι πολλαπλές αναφορές στην ανάγκη αυτοδυναμίας αποδεικνύουν αφενός ότι η πρώτη θέση «παίζεται», αφετέρου μια έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατική ετυμηγορία. Τι σημαίνει «λευκή επιταγή»; Ό ίδιος κρύβεται, αρνούμενος να πάει σε debate, όπως κρύβει το πρόγραμμα του. Αυτός είναι ο σεβασμός στον πολίτη;», αναρωτιέται ο Σωκράτης Φάμελλος.

Τονίζει ότι η Ν.Δ. ετοιμάζει πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα, κατεδαφίζοντας τις κοινωνικές κατακτήσεις της τελευταίας τετραετίας. Έχει «κρυφή ατζέντα», την οποία θα καταλάβουν οι πολίτες στο πετσί τους, σε περίπτωση που την αναδείξουν πρώτη δύναμη στις εθνικές εκλογές. Εξάλλου, «στελέχη της Ν.Δ. δηλώνουν απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα ότι τα επιδόματα στους ασθενέστερους συμπολίτες μας τους κάνουν τεμπέληδες. Δεν διστάζουν μάλιστα να παρομοιάσουν ανθρώπους σε αδυναμία με… τζιτζίκια ή να χαρακτηρίσουν την Ελλάδα «Λατινική Αμερική», επειδή ασκεί κοινωνική πολιτική», σημειώνει ο Αν. ΥΠΕΝ.

«Η εκ βάθρων αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος, που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ., περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις στην ασφάλεια και τη σύνταξη, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των θετικών μέτρων στην εργασία, την υγεία και την πρόνοια, που κατέκτησαν οι πολίτες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απειλώντας εμάς και τα παιδιά μας», συνεχίζει, ενώ επισημαίνει ότι στα θέματα του περιβάλλοντος η κυβέρνηση έκανε ένα πολύ σημαντικό έργο και μάλιστα μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια.

«Αποδείξαμε ότι το περιβάλλον δεν αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη. Οι παρεμβάσεις μας για την κλιματική αλλαγή, η κύρωση των δασικών χαρτών, το κτηματολόγιο, η ψηφιακή περιβαλλοντική αδειοδότηση, το κλείσιμο των χωματερών, η ενίσχυση της ανακύκλωσης, η προστασία της βιοποικιλότητας, η δημιουργία και λειτουργία φορέων προστασίας της φύσης, η μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας, η μείωση των περιβαλλοντικών προστίμων είναι μόνο ένα μέρος του έργου μας στο ΥΠΕΝ», καταλήγει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.