Σε λειτουργία από το 2026 η νέα Ανεξάρτητη Αρχή για την προστασία του καταναλωτή

Ημερομηνία:

Η Αρχή θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα και να διευρύνει τον έλεγχο σε τουριστικές περιοχές, όπου παρατηρούνται φαινόμενα εκμετάλλευσης.

Από το 2026 πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία η νέα Ανεξάρτητη Αρχή, που θα αναλάβει τον συντονισμό των ελέγχων κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην αγορά.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤNews, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, η νέα Αρχή θα συνενώνει Αρχές, οι οποίες ούτως ή άλλως ήταν στο ελεγκτικό πεδίο, προκειμένου να συντονίζονται καλύτερα οι έλεγχοι, με στόχο να μειωθούν οι επικαλύψεις και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

Πέρα από τον συντονισμό, η νέα αρχή θα ενισχυθεί με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, όπως εφαρμογές κινητού για καταγγελίες, που θα επιτρέπουν τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και την άμεση αντίδραση των ελεγκτικών μηχανισμών, ακόμα και χωρίς την παρουσία κλιμακίων στο πεδίο.

Επιπλέον, ο κ. Αναγνωστόπολος ανέφερε πως η Ανεξάρτητη Αρχή θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα και να διευρύνει τον έλεγχο σε τουριστικές περιοχές, όπου παρατηρούνται φαινόμενα εκμετάλλευσης, όπως υπερβολικές χρεώσεις σε ταξί και άλλες υπηρεσίες.

Τέλος, όπως σημείωσε, μέσα στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των λαϊκών αγορών, μόνο από παραγωγούς, με σκοπό τη μείωση του κόστους, περιορίζοντας τους μεσάζοντες και τη βελτίωση της πρόσβασης σε φρέσκα προϊόντα.

 

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι σχεδιάζεται για το...

Είναι ειλημμένη η απόφαση από το υπουργείο Εσωτερικών σε...

«Απόβαση» της Εφορίας και στην Κρήτη με...

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η ΑΑΔΕ προχωράει σε...

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι σχεδιάζεται για το...

Είναι ειλημμένη η απόφαση από το υπουργείο Εσωτερικών σε...

«Απόβαση» της Εφορίας και στην Κρήτη με...

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η ΑΑΔΕ προχωράει σε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Από ακραία ξηρασία πλήττονται περιοχές της Κρήτης – Τι δείχνει η ανάλυση του Meteo

Σε συνθήκες ξηρασίας βρίσκεται μεγάλο μέρος της Κρήτης, όπως...

Ρέθυμνο:Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Πρόδρομος στα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΙΚΟΥ...

Ηράκλειο: Πόσο εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος;

Ένας ξένος δημοσιογράφος που ζει στο Ηράκλειο καταγράφει όσα...