Σεπόλια: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης

Παρόντες θα είναι μόνο οι κατηγορούμενοι, οι δικηγόροι τους και οι μάρτυρες που θα εξετάζονται σε κάθε συνεδρίαση
Kεκλεισμενων των θυρών για λόγους προστασίας της ανήλικης θα διεξαχθεί η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Αμέσως μόλις το δικαστήριο συγκροτήθηκε σε σώμα, υπεβλήθη από την υποστήριξη της κατηγορίας της 12χρονης, το αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, συναίνεσαν όλοι και το δικαστήριο το έκανε δεκτό.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η δίκη θα γίνει χωρίς ακροατήριο παρά μόνο με την παρουσία των κατηγορουμένων, των δικηγόρων τους και των μαρτύρων που θα εξετάζονται σε κάθε συνεδρίαση.

Η μητέρα προσπάθησε να λιντσάρει τον Μίχο
Μέσα σε κλίμα έντασης με συνθήματα κατά των κατηγορουμένων έγινε νωρίτερα η μεταγωγή τους κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της υπόθεσης με θύμα τη 12χρονη.

Είχε προηγηθεί η μεταγωγή της μητέρας της ανήλικης, επίσης κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η οποία μόλις αντίκρισε τον βασικό κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο, του επιτέθηκε με φωνές και κατάρες επιχειρώντας να κινηθεί απειλητικά εναντίον του για όσα έκανε στο παιδί της, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τη μεταφέρουν εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Η αδερφή της ανήλικης από τα Σεπόλια βγήκε από τη δικαστική αίθουσα και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν από το δικαστήριο

Έξω από το ακροατήριο συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα, μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης της 12χρονης, οι οποίοι κατά τη μεταγωγή των κρατουμένων φώναζαν συνθήματα εναντίον τους.

Η δίκη ξεκίνησε στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που μετά βίας χωράει κατηγορουμένους και δικηγόρους ενώ από την επόμενη δικάσιμο που αναμένεται να είναι μεθαύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, θα μεταφερθεί όπως έχει ήδη αποφασιστεί σε μεγαλύτερη αίθουσα στο Εφετείο της Αθήνας, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης.

Η παράκληση της αδερφής της 12χρονης
Εν τω μεταξύ, η αδερφή της ανήλικης από τα Σεπόλια βγήκε από τη δικαστική αίθουσα και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν από το δικαστήριο, για να διεξαχθεί η δίκη.

Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένη, αφού ευχαρίστησε τους αλληλέγγυους έναν προς έναν προσωπικά για τη συμπαράσταση τους, τους παρακάλεσε να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα και να απομακρυνθούν από το χώρο, διότι όπως ανέφερε, διαφορετικά δε θα εκκινήσει η δίκη.

«Ήρθαμε να δικαιωθεί η μάνα και η αδερφή μου, σας παρακαλώ πολύ, θα περάσει το 18μηνο και θα βγουν όλοι έξω από τη φυλακή, σας παρακαλώ πολύ και σας ευχαριστώ!».

Αμέσως μετά τα πνεύματα ηρέμησαν με τους αστυνομικούς να παραμένουν έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.