Σοκ στα Ανώγεια. Ολόκληρο το χρονικό της φονικής συμπλοκής [Νέα Στοιχεία]

Ανώγεια: Ο γνωστός μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης και ο Γιώργης Ξυλούρης οι νεκροί στο διπλό φονικό

Σοκ στα Ανώγεια. Ολόκληρο το χρονικό της φονικής συμπλοκής

Μαύρη Κυριακή ξημέρωσε σήμερα στα Ανώγεια. Το χωριό είναι συγκλονισμένο από τα χθεσινά τραγικά γεγονότα που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο πολυαγαπητών και γνωστών μελών της κοινότητας των Ανωγείων:

–  του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη (αριστερά), γνωστός και ως Ντεμέλος ή Ντελικανής, ήταν πατέρας πέντε παιδιών , χοροδιδάσκαλος, μαντιναδολόγος, συγγραφέας και ιδιοκτήτης καταστήματος στα Ανώγεια. Ήταν από τους γνωστότερους μαντιναδολόγους της Κρήτης, ενώ είχε διατελέσει και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων.
– και του 30χρονου Γιώργη Ξυλούρη (δεξιά), γνωστός και ως Κίτρος, πατέρας δυο ανήλικων τέκνων.

Όλα ξεκίνησαν από ένα διαπληκτισμό μεταξύ του Γιώργη Ξυλούρη και του μεγαλύτερου γιού του Λευτέρη Καλομοίρη, του 30χρονου Μανώλη Καλομοίρη, στις 10:15 περίπου χθες βράδυ (02/05/2020). Από την λεκτική συμπλοκή των δύο νέων, στην Πλατεία του Περαχωριού στα Ανώγεια, ξεσηκώθηκε το χωριό, ενώ πολύ γρήγορα πιάστηκαν και στα χέρια. Ο βασικός λόγος για τον καβγά που φαίνεται διαρκούσε αρκετές μέρες τώρα, ήταν κτηματικές διαφορές ή κατ’ άλλους μία θέση πάρκινγκ.

Οι απόψεις για το ποιος ξεκίνησε χθες το βράδυ τον καβγά, διίστανται, όπως και οι πληροφορίες για τους λόγους που ήρθαν στα χέρια οι δύο νεαροί, επίσης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Ο Μανώλης Καλομοίρης, ο 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που αναζητείται από την Αστυνομία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιώργης Ξυλούρης δέχτηκε φραστική αρχικά επίθεση και στη συνέχεια σωματική από τον Μανώλη Καλομοίρη (φωτό δεξιά), το μεγαλύτερο γιο του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος μάλιστα ασχολείται με το άθλημα της πυγμαχίας (Kickboxing) ,με πολλές διακρίσεις στο ιστορικό του.

Στο επεισόδιο παρενέβησαν περαστικοί (κατά άλλους υπήρχαν άλλα δύο άτομα παρόντα στη διάρκεια του καβγά) οι οποίοι κατάφεραν για λίγο να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αν και ο Γιώργης Ξυλούρης υποχώρησε μεν στο σπίτι του που βρίσκεται πολύ κοντά στην Πλατεία, επέστρεψε όμως πολύ γρήγορα, κρατώντας όπλο.

Στην πλατεία είχε εντωμεταξύ φτάσει και ο Λευτέρης Καλομοίρης, προσπαθώντας να κατευνάσει και τους δύο, οπότε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου φαίνεται ότι ο Γιώργης Ξυλούρης πυροβόλησε και δύο σφαίρες βρήκαν στο στήθος τον Λευτέρη Καλομοίρη τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Στη συνέχεια ο γιος του Καλομοίρη πυροβόλησε τον Γιώργη Ξυλούρη, που έπεσε νεκρός, χτυπημένος θανάσιμα και αυτός, με έξι σφαίρες στο στήθος. Τα γεγονότα έγιναν πολύ γρήγορα με τους παρόντες εμβρόντητους, να αδυνατούν να αντιδράσουν ή να παρέμβουν κατευναστικά [Την δική του εκδοχή παρουσίασε ο Μανώλης Καλομοίρης στην κατάθεσή του κατά την φάση της προανάκρισης]

Η αστυνομία που έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο συνέλεξε από το χώρο του επεισοδίου οκτώ κάλυκες, που προέρχονταν από δύο διαφορετικά όπλα, που μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.

Από την Αστυνομία αναζητείται ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος διέφυγε και παραμένει ασύλληπτος, αν και θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου η παράδοσή του. [Διαβάστε σχετικά: Παραδόθηκε ο Μανώλης Καλομοίρης]

Στην συμπλοκή παρενέβησαν γείτονες και οι πληροφορίες θέλουν έναν ή δύο τραυματισμένους με γρονθοκοπήματα στο πρόσωπο, ενώ από την ανταλλαγή πυρών, τραυματίστηκε ο 30χρόνος M.N. στο πόδι, που προσπάθησε να ξεχωρίσει τους εμπλεκόμενους και στην προσπάθειά του, δέχτηκε σφαίρα κάτω από το γόνατο. Μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Οι σωροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, όπου υπήρξε ένταση μεταξύ των οικογενειών αν και ολόκληρα τα Ανώγεια αναστατώθηκαν από το επεισόδιο.

Πολύ γρήγορα έφτασαν στα Ανώγεια ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, τουλάχιστον 40 ανδρών, που επικεντρώθηκαν κυρίως στο Κέντρο Υγείας, όπου συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος από τους συγγενείς των νεκρών, προς αποφυγή νέων επεισοδίων. Η Αστυνομία προχώρησε χθες σε έρευνες στο χώρο της τραγικής συμπλοκής για αυτοψία και συγκέντρωση στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, ο οποίος και συντονίζει τις έρευνες.

Στο Κέντρο Υγείας γρήγορα ηρέμησαν τα πνεύματα, ενώ θεωρήθηκε φρόνιμο και έπειτα από τηλεφωνική παρέμβαση του Εισαγγελέα, η σορός του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη να διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ του 63χρόνου Λευτέρη Καλομοίρη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Αναμένεται βέβαια να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί νεκροψία και νεκροτομή, ενώ το απόγευμα σήμερα αναμένεται να ψαλλεί η κηδεία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη στα Ανώγεια, ενώ την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης..

Τοπικοί παράγοντες αλλά και ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να χειριστούν την δύσκολη μέρα που ξημέρωσε στα Ανώγεια και να αποφευχθούν προσπάθειες αντεκδίκησης, ενώ ο Δήμαρχος Ανωγείων δήλωσε στο ΑΠΕ ότι “πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο”.

Ο γνωστός και δραστήριος ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, δήλωσε επίσης στο ΑΠΕ ότι: «Το μόνο που επικράτησε είναι ο θρήνος και τα μεγάλα γιατί. Καμία ασχήμια δεν έγινε από τους συγγενείς των νεκρών. Είναι ώρες δύσκολες για το χωριό μας και οφείλουμε οι κάτοικοι να σταθούμε ικανοί να στηρίξουμε τις οικογένειες και την ηρεμία στον τόπο μας».

Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία στα Ανώγεια, αν και υπάρχει έντονη ανησυχία για επεισόδια μεταξύ των δύο γνωστών και μεγάλων ανωγειανών οικογενειών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.