Sold out… ταβέρνες και εστιατόρια για την Ανάσταση και το Πάσχα

Όσοι δεν έχουν κάνει κράτηση… μόνο από τύχη θα βρουν
Το αδιαχώρητο αναμένεται φέτος στις ταβέρνες για το αναστάσιμο δείπνο, αφού δεν υπάρχει τραπέζι ούτε για δείγμα.

Γεμάτα τα τραπέζια
Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή αλλιώς η Σαρακοστή, η περίοδος 40 ημερών νηστείας, τελειώνει σήμερα. Μεγάλο Σάββατο και τα σπίτια ετοιμάζονται για να υποδεχτούν το Άγιο Φως και τα τραπέζια στρώνονται για να δειπνήσει η οικογένεια.

Οι κατσαρόλες έχουν μπει στη φωτιά για όσους θα μαγειρέψουν την παραδοσιακή μαγειρίτσα σπίτι τους και τα κόκκινα αυγά παίρνουν τη θέση τους στο τραπέζι.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που θα παραγγείλουν την μαγειρίτσα κατ’ οίκον ή θα βγουν έξω για φαγητό. Οι κρατήσεις για το παραδοσιακό έδεσμα γίνονται με λίστα προτεραιότητάς και όπως λένε οι εστιάτορες, θα φάει μαγειρίτσα όποιος προλάβει.

«Κάνουμε τα πάντα, έρχονται, τις παίρνουν, βλέπετε τον κόσμο που περιμένει να τις παραλάβει».

Οι πρώτοι πελάτες αναμένεται να φτάσουν στα εστιατόρια λίγο μετά το «Χριστός Ανέστη» για να πιάσουν το τραπέζι τους.

Παρόλο που η έξοδος των Αθηναίων φέτος είναι μεγάλη, πολλοί από αυτούς που θα μείνουν πίσω θα βγουν έξω να δειπνήσουν και να απολαύσουν την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Οι προ-κρατήσεις είναι πολλές και έχουν ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ όσοι δεν βρήκαν τραπέζι θα μπορούν να παραγγείλουν την σούπα στο σπίτι.

Εκτός όμως από την παραδοσιακή σούπα, στο γιορτινό τραπέζι θα πρωταγωνιστήσουν και άλλα εδέσματα, με βασικό υλικό το αρνί. Τα κόκκινα αυγά έχουν και αυτά τη δική τους θέση.

Θεσσαλονίκη
Και στη Θεσσαλονίκη, τα τηλέφωνα για παραγγελίες και κρατήσεις «σπάνε».

Οι σούβλες στα παραδοσιακά στέκια της πόλης παίρνουν «φωτιά», οι κρατήσεις είναι στο 100%. Όσο για τα πακέτα; Τουλάχιστον 100 την ημέρα.

Με τον ίδιο ρυθμό θα συνεχιστεί η κίνηση και αύριο, με τις σούβλες να ετοιμάζονται από απόψε.

Ο κόσμος θα είναι πολύς και όποιος δεν έχει κλείσει τραπέζι για την Κυριακή του Πάσχα, μόνο από τύχη θα βρει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.