Σουηδία: Βουλευτής προκαλεί τον Ερντογάν για το Κοράνι – «Να κάψουμε άλλα εκατό»

Ημερομηνία:

Λάδι στη… φωτιά ρίχνει βουλευτής της Σουηδίας, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στην Τουρκία και άλλες μουσουλμανικές χώρες, όταν ακροδεξιός πολιτικός στην Στοκχόλμη έκαψε το Κοράνι στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης.

Και ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τόμπιας Μπίλστρομ, επιβεβαίωσε ότι έχουν «παγώσει» οι συζητήσεις με την Τουρκία για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, ο γενικός γραμματέας του ακροδεξιού κόμματος «Σουηδοί Δημοκράτες», Ρίτσαρντ Γιόμσχοφ, κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει τον Ερντογάν.

«Η οργή της Τουρκίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με το κάψιμο εκατό ακόμη Κορανίων. Η ελευθερία της έκφρασης είναι πιο σημαντική από την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιόμσχοφ.

«Ατατούρκ… Δικτατορούρκ»

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Σουηδός πολιτικός καταφέρεται κατά του Ερντογάν, τον οποίο αποκαλεί «δικτάτορα».

Χαρακτηριστική είναι, μάλιστα, μία πρόσφατη ανάρτηση του Ρίτσαρντ Γιόμσχοφ στον λογαριασμό του στο Instagram, η οποία περιλαμβάνει τις φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ και του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, γράφοντας τα ονόματά τους ως εξής: «Ατατούρκ… Δικτατορούρκ»!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Στα Ανώγεια υφαίνεται η άυλη πολιτιστική κληρονομιάς...

Με αφορμή τα εγκαίνια του χώρου «Ανώγεια Κέντρο Υφαντικής»,...

Ανακοίνωση της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ 85...

85 χρόνια μετά, τιμούμε τη Μάχη της Κρήτης, τον...

Ρέθυμνο:Στα Ανώγεια υφαίνεται η άυλη πολιτιστική κληρονομιάς...

Με αφορμή τα εγκαίνια του χώρου «Ανώγεια Κέντρο Υφαντικής»,...

Ανακοίνωση της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ 85...

85 χρόνια μετά, τιμούμε τη Μάχη της Κρήτης, τον...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Ελπίδα για τη Δημοκρατία» το νέο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

Οι βασικοί άξονες του κόμματος. Την πρώτη επίσημη εκδήλωση για...

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστό την Παρασκευή λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος επισκεπτών στο φαράγγι της...

Ανάρπαστα τα μουσεία: Αύξηση της επισκεψιμότητας τον Ιανουάριο σε όλη την Ελλάδα

Αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών αλλά και στις...