Στ. Αρναουτάκης: «Οι γυναίκες έχουν λειτουργήσει ως καταλύτης για την πρόοδο της κοινωνίας μας»

Εγκαίνια έκθεσης «οι Διάλογοι για την ισότητα των φύλων» στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

«Οι γυναίκες έχουν λειτουργήσει ως καταλύτης για την πρόοδο της κοινωνίας μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης «οι Διάλογοι για την ισότητα των φύλων», που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

«Οι Διάλογοι για την ισότητα των φύλων», όπως τιτλοφορείται η συγκεκριμένη έκθεση, μέσα από την παρουσίαση δύο μαρμάρινων αγαλματιδίων της ελληνορωμαϊκής περιόδου και κυρίως μέσα από τη σύγκρισή τους με τις γυναικείες αναπαραστάσεις στις τοιχογραφίες των μινωικών ανακτόρων, «επιβεβαιώνει πως οι γυναίκες έχουν σφραγίσει τον υλικό μας πολιτισμό, έχουν εισάγει αιώνια πρότυπα συμπεριφοράς και πολύ περισσότερο έχουν λειτουργήσει ως καταλύτης για την πρόοδο της κοινωνίας μας», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Την έκθεση που γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, του Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, Αιρετών της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

«Η έκθεση που με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε απόψε στην αίθουσα των μινωικών τοιχογραφιών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μας προσφέρει το αισθητήριο λάκτισμα για να τιμήσουμε τις γυναίκες κάθε κοινωνικής τάξης και κάθε μορφωτικού επιπέδου, που κράτησαν όρθιο τον πολιτισμό μας, ξαναχτίζοντας την πατρίδα μας, ύστερα από μεγάλες ήττες», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Διαχρονική συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού για την συνεργασία όπως και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου για την «υποδειγματική, διαχρονική συνεργασία που έχουμε προς όφελος της κοινωνίας της Κρήτης και της Ελλάδας», ενώ υπογράμμισε πως δεν είναι τυχαίο ότι την προηγούμενη περίοδο έργα που ξεπέρασαν τα 34 εκ. ευρώ χρηματοδοτήθηκαν στον πολιτισμό και σε συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού και τα στελέχη Υπουργείου και Περιφέρειας. Ο Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως όχι μόνο θα συνεχιστεί η συνεργασία αλλά και την τρέχουσα προγραμματική θα υπάρξουν αυξημένες χρηματοδοτήσεις έργων στον τομέα του πολιτισμού στο νησί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.