Συναντήσεις Αυγενάκη με Αυτοδιοίκηση, Επιμελητήρια και παραγωγικούς φορείς των Χανίων και Ρεθύμνου

Στο επίκεντρο τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα
Σύσκεψη με Αρναουτάκη και φορείς της Δυτικής Κρήτης για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων
Το Σάββατο θα μετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στο Ρέθυμνο

Τα Χανιά, και το Ρέθυμνο, όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του πρωτογενούς τομέα, θα επισκεφθεί, αύριο, Παρασκευή, 8 Μαρτίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον ΓΓ, Γιώργο Στρατάκο, τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Λευτέρη Ζερβό και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Νεκτάριο Βιδάκη.

Στις 10:30 πμ θα έχει συνάντηση με κτηνοτρόφους του νομού Χανίων, στο Βαρύπετρο. Θα συζητηθούν, οι αλλαγές στην ΚΑΠ, το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων και οι έλεγχοι στην αγορά που έχει ξεκινήσει το ΥΠΑΑΤ, το μεταφορικό ισοδύναμο και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης.
Στη 1:00 μμ θα γίνει σύσκεψη με μέλη του Επιμελητηρίου Χανίων, του ΔΣ της Ένωσης Τυροκόμων Χανίων και εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής της υπό σύσταση Ένωσης Τυροκόμων Κρήτης, με κύρια θέματα συζήτησης, το μεταφορικό ισοδύναμο, τα Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια της χώρας, το Παγκρήτιο forum στην Αθήνα τον Απρίλιο, καθώς και τη συνεργασία του ΥΠΑΑΤ με το Αναπτυξιακό Δίκτυο Καινοτομίας Χανίων με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χάρτη παραγωγικότητας της Περιφερειακής Ενότητας, ο οποίος θα μπορεί να συνδεθεί ολιστικά με υψηλού κύρους επιστημονική μελέτη, με στόχο την υπεροχή του αγροδιατροφικού πλούτου της Κρήτης.
Η σύσκεψη θα γίνει στο Επιμελητήριο Χανίων (Πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου 4).

Στις 5:00 μμ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και τη συμμετοχή Δημάρχων του Νομού Χανίων, Περιφερειακών Συμβούλων Χανίων, μελών της ΠΕΔ Κρήτης, εκπροσώπων των ΤΟΕΒ Χανίων και του ΟΑΚ, με θέμα: «Διαχείριση νερού στην Κρήτη – εγγειοβελτιωτικά έργα – τα αντιπλημμυρική προστασία».
Η σύσκεψη θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 74).
Στις 9:00μμ ο υπουργός θα παραστεί και θα κόψει την πίττα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου σε εκδήλωση που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Φουρφουρά Αμαρίου, όπου θα γίνει συζήτηση και με το ΔΣ του Δικτύου Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης της Σχολής Ασωμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, θα μετάσχει στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (9.30 πμ) που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ρεθύμνου (Εμμ. Βερνάδου 1, Παλιά πόλη Ρεθύμνου).

Τα σχόλια είναι κλειστά.