Στα εγκαίνια της στέγης του Συλλόγου Πολύτεκνων Γονέων Νομού Ηρακλείου ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στα εγκαίνια της στέγης του Συλλόγου Πολύτεκνων Γονέων Νομού Ηρακλείου παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα βρισκόμαστε σε έναν χώρο ανθρωπισμού, πολιτισμού και υποστήριξης πολυμελών οικογενειών, στην στέγη πολυτέκνων νομού Ηρακλείου. Περιβαλλόμαστε από ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τις πολυμελείς οικογένειές τους.
Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που επιτείνεται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης, συνθλίβει τις πολύτεκνες οικογένειες, ενώ παράλληλα ενισχύει τους φόβους και την ανασφάλεια των νέων ανθρώπων για το μέλλον, τη στιγμή που η υπογεννητικότητα μαστίζει τη χώρα μας και το δημογραφικό ζήτημα αποτελεί μια μόνιμη, ανοιχτή πληγή.
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε αυτήν την πρόκληση είναι η οικοδόμηση ενός δημόσιου, δωρεάν κοινωνικού κράτους που βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο παροχών και υπηρεσιών Υγείας και πρόνοιας για το παιδί και τη μητέρα.
Συγκεκριμένα, τα μέτρα που παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του κόμματος στην ΔΕΘ προς αυτή την κατεύθυνση, περιλαμβάνουν το επίδομα μητέρας, την αποκατάσταση της ισότητας ανάμεσα στις μητέρες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ως προς την άδεια μητρότητας, τη θέσπιση ειδικής άδειας μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες και ελεύθερες επαγγελματίες, την επέκταση του επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες για αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, την εξασφάλιση δωρεάν πρόσβασης για όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με διευρυμένο ωράριο και 680.000 ημερήσια σχολικά γεύματα σε όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.
Πρόκειται για μέτρα που στοχεύουν στον πυρήνα του προβλήματος, ενισχύοντας επιτέλους το αίσθημα της ασφάλειας που αποπνέει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος».

Τα σχόλια είναι κλειστά.