Ηράκλειο:Προώθηση των διαδικασιών των μνημείων του Μινωικού Πολιτισμού της Κνωσσού και της Φαιστού, στον κατάλογο της UNESCO.

Προς την κα. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Προώθηση των διαδικασιών των μνημείων του Μινωικού Πολιτισμού της Κνωσσού και της Φαιστού, στον κατάλογο της UNESCO.

Με επιστολή της, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ θίγει ένα θέμα που είναι σε εκκρεμότητα πολλά χρόνια στην Κρήτη, αυτό της ένταξης των μνημείων τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς, Κνωσσός και Φαιστός, στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
H Ελλάδα έχει προτείνει κατάλογο μνημείων για ένταξη στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της (U.N.E.S.C.O), του Παγκόσμιου Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό, στο πλαίσιο εφαρμογής πολιτικών που σχετίζονται με τους άξονες δράσης του οργανισμού, του οποίου αποτελεί ιδρυτικό μέλος. Η ένταξη μνημείων μας δημιουργεί προφανή και μεγάλα πλεονεκτήματα στις προσπάθειες για γενικότερη ανάπτυξη.
Στη σχετική λίστα από τη χώρα μας, έχουν συμπεριληφθεί από την Κρήτη από το έτος 2014, το οχυρό της Σπιναλόγκα, και τα Μινωϊκά ανάκτορα, του Μινωϊκού πολιτισμού στις περιοχές Κνωσσός, Φαιστός, Μάλλια, Ζάκρος, Κυδωνία, ως προτεινόμενα προς ένταξη, πλην όμως δεν φαίνεται να έχει προωθηθεί το θέμα με την κατάθεση σχετικού φακέλου υποστήριξης της υποψηφιότητας.

Ερωτάσθε κα. Υπουργέ:
Θα επισπεύσετε τις διαδικασίες σύνταξης των φακέλων για την ένταξη των Μινωϊκών μνημείων της Κνωσσού και της Φαιστού στον κατάλογο μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO;

Ο ερωτών βουλευτής
Γεώργιος Λογιάδης

Τα σχόλια είναι κλειστά.