Συμφωνία Ερντογάν – Τραμπ για τη Βόρεια Συρία

Ημερομηνία:

Την προσωρινή κατάπαυση πυρός στη Συρία συμφώνησε η Τουρκία συμφώνησε, όπως ανακοινώθηκε λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της αμερικανικής αντιπροσωπείας με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ ο τούρκος πρόεδρος συμφώνησε την κατάπαυση πυρός για 120 ώρες, προκειμένου να μπορέσουν να αποσυρθούν από τα σύνορα της χώρας οι κούρδοι μαχητές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πένς.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ με ένα tweet έκανε λόγο για «θαυμάσια νέα» από την Τουρκία, ενώ συμπληρώνει πως «θα σωθούν εκατομμύρια ζωές».

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Great news out of Turkey. News Conference shortly with @VP and @SecPompeo. Thank you to @RTErdogan. Millions of lives will be saved!

Οι δηλώσεις Πενς

Σήμερα οι ΗΠΑ και η Τουρκία συμφώνησαν κατάπαυση πυρός στη Συρία» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Η κατάπαυση πυρός θα διαρκέσει 120 ώρες, σύμφωνα με τον Πενς.

Στο χρονικό διάστημα αυτό, οι Κούρδοι θα πρέπει να αποχωρήσουν πίσω από τη γραμμή των 30-35 χιλιομέτρων, στην οποία ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας.

Όταν ολοκληρωθεί πλήρως η αποχώρηση των κούρδων μαχητών, τότε θα διακοπεί εντελώς η επιχείρηση «πηγή ειρήνης», συμπλήρωσε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μία δεκαετία μετά το Brexit: Οι σχέσεις...

Στις 23 Ιουνίου 2016, οι βρετανοί ψηφοφόροι επέλεξαν το...

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία – Σκηνές πανικού...

Πηγή σε νοσοκομείο ανέφερε στους Times ότι οι τραυματίες...

Μία δεκαετία μετά το Brexit: Οι σχέσεις...

Στις 23 Ιουνίου 2016, οι βρετανοί ψηφοφόροι επέλεξαν το...

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία – Σκηνές πανικού...

Πηγή σε νοσοκομείο ανέφερε στους Times ότι οι τραυματίες...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τέλος οι απλές αποδείξεις στα βενζινάδικα από 1η Ιανουαρίου

Μόνο τιμολόγια με ΑΦΜ πελάτη. Στον καθορισμό πρόσθετων ενδείξεων οι...

Θλίψη στην ALS Κοινότητα για τον χαμό της Ράνιας

Η κηδεία της 27χρονης θα γίνει την Πέμπτη στο...

Ευρωβαρόμετρο: Η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της μεγαλώνει στην Ελλάδα

Το έκτακτο Ευρωβαρόμετρο για την οικονομία κατατάσσει τους Έλληνες...

Συντάξεις χηρείας: Η απόφαση του ΣτΕ και η βούληση Κεραμέως

Τι περιμένει το υπουργείο Εργασίας για να προχωρήσει σε...