Συμμετοχή Δημαρχου Ρεθύμνης και Αντιδημάρχων σε συνάντηση εργασίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

Ημερομηνία:

Στο Ηράκλειο μετέβη σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης προκειμένου να συμμετάσχει, με την ιδιότητα του Προέδρου ΕΔΕΥΑ, στη συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ, η οποία διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα 14-16 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης « Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020».

Η συγκεκριμένη δράση, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την υπηρεσία διαρθρωτικών αλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου, μέσω ΟΟΣΑ, να εκπονηθεί μελέτη μέχρι το 2020, η οποία θα εστιάζει στη διαμόρφωση των διαρθρωτικών, αναπτυξιακών και περιφερειακών πολιτικών της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Στη συνάντηση εργασίας, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι Υπουργείων, Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι ΕΒΕ και ξενοδοχειακών επιμελητηρίων της Κρήτης, Εφορίες Αρχαιοτήτων, επαγγελματικές ομοσπονδίες κ.α.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας (για την Περιφέρεια Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, η ίδια συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον π. Νοέμβριο ενώ η νυν συνάντηση αφορούσε τις περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων) και διατυπώθηκαν απόψεις εκ μέρους των συμμετεχόντων για τις αναπτυξιακές προοπτικές των περιφερειών τους, οι οποίες θα ενσωματωθούν στην υπό εκπόνηση μελέτη.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ κ. Μαρινάκης Γιώργης έλαβε μέρος στις εργασίες της συνάντησης με θέμα: « Περιβάλλον και αποδοτικότητα πόρων».
Την πρώτη ημέρα της συνάντησης εργασίας, ο Δήμος Ρεθύμνης εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΡ κα Μπιρλιράκη Πέπη, στη συνεδρίαση με θέμα «Ανταγωνιστικότητα, ελκυστικότητα και τουρισμός, έρευνα καινοτομίας και έξυπνη εξειδίκευση» και από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικών θεμάτων και Πολιτικής Προστασίας στη συνεδρίαση με θέμα: «Χωρική συνοχή, αστική και αγροτική ανάπτυξη».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέο θανατηφόρο τροχαίο στην Κρήτη: Νεκρός 76χρονος...

Το όχημα εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες...

Ρέθυμνο:Πανήγυρις Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας πόλεως Ρεθύμνης...

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ...

Νέο θανατηφόρο τροχαίο στην Κρήτη: Νεκρός 76χρονος...

Το όχημα εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες...

Ρέθυμνο:Πανήγυρις Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας πόλεως Ρεθύμνης...

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Σημαντικά θέματα για έργα στο Δήμο Μαλεβιζίου ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή

Μεν. Μποκέας: «Έκτακτες συνεδριάσεις όποτε είναι απαραίτητο για να...

Ανακοίνωση KNE για τα 12 χρόνια από την Δολοφονία του Παύλου Φύσσα

12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Τσακίζουμε τον...