Συνάντηση Βατσινά-Παχιαδάκη: Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων βάζει “πλάτη” για τις γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Ημερομηνία:

Συνάντηση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, με την πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου

Θέματα “καυτά” και διαρκώς επίκαιρα συζήτησε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά με την πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου, Μαίρη Παχιαδάκη, σε συνάντηση στα γραφεία του Συνδέσμου στο Ηράκλειο.

Λίγο μετά την πολύ επιτυχημένη μουσική εκδήλωση του Συνδέσμου για το “Σπίτι των Αγγέλων”, η κ.Παχιαδάκη ανέλυσε διεξοδικά του πολυσχιδές έργο του Συνδέσμου αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ακόμη και σε καθημερινά, διαδικαστικά ζητήματα. Όπως τονίστηκε κατά την συζήτηση, η Πολιτεία εμφανίζεται “πίσω” από τις εξελίξεις. Μάλιστα μόλις λίγα 24ωρα πριν (12.04.2023) και μετά την σοκαριστική γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, ανακοινώθηκε η εξασφάλιση ειδικά διαμορφωμένων χώρων που λειτουργούν ως “safe houses”, ανά την Ελλάδα.

Μάλιστα από ίδρυσης του Συνδέσμου ως και τώρα, το κεντρικό κράτος όχι μόνο δεν στηρίζει έμπρακτα το έργο του Συνδέσμου, αλλά αντιθέτως μεταθέτει πλήρως το μερίδιο της διαχείρισης των γυναικών – θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για τη φιλοξενία, υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα και συνδρομή για ανεξαρτητοποίηση και επανένταξη.

“Ως γυναίκα κι εγώ η ίδια, είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη αλλά και σοκαρισμένη με τα διαδοχικά περιστατικά σε βάρος των γυναικών. Κρίνω ότι είναι πολύ σημαντική η ενδυνάμωση των ίδιων των γυναικών κόντρα στα έμφυλα στερεότυπα που επιβιώνουν σαν νοοτροπία και στις ίδιες τις γυναίκες” – σημείωσε σε δήλωσή της η Ελένη Βατσινά.

Η βουλευτής πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Σύνδεσμος Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου έχει αναλάβει ως και σήμερα ένα πολύ σημαντικό, καίριο και καταλυτικό ρόλο απέναντι στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα αντιστρόφως ανάλογο προς τις αντικειμενικές του “δυνάμεις”. “Όμως η δύναμη ψυχής, το πείσμα και η επιμονή των στελεχών και των εθελοντών του Συνδέσμου για να αλλάξουν το κατεστημένο και τις στερεοτυπικές νοοτροπίες είναι τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά” – τόνισε η κ.Βατσινά, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει έρθει πια η στιγμή που η Πολιτεία πρέπει να πάψει να “ποντάρει” στο φιλότιμο και να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν σε ένα συντεταγμένο κράτος – όπως θέλουμε να είναι η Ελλάδα.

Επόμενος μεγάλος στόχος για τον Σύνδεσμο είναι το “Σπίτι των Αγγέλων” ο ξενώνας για παιδιά ως 6 ετών που είτε εγκαταλείφθηκαν σε νοσοκομεία και άλλες δομές είτε οι γονείς τους έχασαν την επιμέλειά τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής εκδήλωσης στον...

Ανακοινώνονται με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, έκτακτες κυκλοφοριακές...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο συνέδριο του Economist:...

Με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η συνολικά η Τοπική...

Ηράκλειο:Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής εκδήλωσης στον...

Ανακοινώνονται με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, έκτακτες κυκλοφοριακές...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο συνέδριο του Economist:...

Με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η συνολικά η Τοπική...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα έκκληση της Unesco για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αρκετά κράτη μέλη της Unesco υποστήριξαν το ελληνικό αίτημα...

Επιστροφές εισφορών από τον e-ΕΦΚΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Σε νέα καταβολή επιστροφών προχωρά ο e-ΕΦΚΑ, επιστρέφοντας αχρεωστήτως...

Η Κρήτη ποντάρει στους Ινδικούς γάμους – Διαρκούν ως 7 μέρες, έχουν εκατοντάδες καλεσμένους

Ο γαμήλιος τουρισμός ως «όχημα» για είσοδο στην αγορά...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η έκθεση Τυχεροπούλου φέρνει ανατροπές

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε η Τυχεροπούλου για...