Συνάντηση Βατσινά-Παχιαδάκη: Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων βάζει “πλάτη” για τις γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Ημερομηνία:

Συνάντηση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, με την πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου

Θέματα “καυτά” και διαρκώς επίκαιρα συζήτησε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά με την πρόεδρο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου, Μαίρη Παχιαδάκη, σε συνάντηση στα γραφεία του Συνδέσμου στο Ηράκλειο.

Λίγο μετά την πολύ επιτυχημένη μουσική εκδήλωση του Συνδέσμου για το “Σπίτι των Αγγέλων”, η κ.Παχιαδάκη ανέλυσε διεξοδικά του πολυσχιδές έργο του Συνδέσμου αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ακόμη και σε καθημερινά, διαδικαστικά ζητήματα. Όπως τονίστηκε κατά την συζήτηση, η Πολιτεία εμφανίζεται “πίσω” από τις εξελίξεις. Μάλιστα μόλις λίγα 24ωρα πριν (12.04.2023) και μετά την σοκαριστική γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, ανακοινώθηκε η εξασφάλιση ειδικά διαμορφωμένων χώρων που λειτουργούν ως “safe houses”, ανά την Ελλάδα.

Μάλιστα από ίδρυσης του Συνδέσμου ως και τώρα, το κεντρικό κράτος όχι μόνο δεν στηρίζει έμπρακτα το έργο του Συνδέσμου, αλλά αντιθέτως μεταθέτει πλήρως το μερίδιο της διαχείρισης των γυναικών – θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για τη φιλοξενία, υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα και συνδρομή για ανεξαρτητοποίηση και επανένταξη.

“Ως γυναίκα κι εγώ η ίδια, είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη αλλά και σοκαρισμένη με τα διαδοχικά περιστατικά σε βάρος των γυναικών. Κρίνω ότι είναι πολύ σημαντική η ενδυνάμωση των ίδιων των γυναικών κόντρα στα έμφυλα στερεότυπα που επιβιώνουν σαν νοοτροπία και στις ίδιες τις γυναίκες” – σημείωσε σε δήλωσή της η Ελένη Βατσινά.

Η βουλευτής πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Σύνδεσμος Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου έχει αναλάβει ως και σήμερα ένα πολύ σημαντικό, καίριο και καταλυτικό ρόλο απέναντι στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα αντιστρόφως ανάλογο προς τις αντικειμενικές του “δυνάμεις”. “Όμως η δύναμη ψυχής, το πείσμα και η επιμονή των στελεχών και των εθελοντών του Συνδέσμου για να αλλάξουν το κατεστημένο και τις στερεοτυπικές νοοτροπίες είναι τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά” – τόνισε η κ.Βατσινά, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει έρθει πια η στιγμή που η Πολιτεία πρέπει να πάψει να “ποντάρει” στο φιλότιμο και να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν σε ένα συντεταγμένο κράτος – όπως θέλουμε να είναι η Ελλάδα.

Επόμενος μεγάλος στόχος για τον Σύνδεσμο είναι το “Σπίτι των Αγγέλων” ο ξενώνας για παιδιά ως 6 ετών που είτε εγκαταλείφθηκαν σε νοσοκομεία και άλλες δομές είτε οι γονείς τους έχασαν την επιμέλειά τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ψηφιακό άλμα για το Βενιζέλειο νοσοκομείο: QR...

Ένα νέο εργαλείο άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες θέτει...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενόψει...

Ψηφιακό άλμα για το Βενιζέλειο νοσοκομείο: QR...

Ένα νέο εργαλείο άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες θέτει...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενόψει...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου

Εργασίες συντήρησης, ενίσχυσης και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροδότησης φέρνουν...

Στους κορυφαίους αλλά και πιο ακριβούς προορισμούς των Γερμανών η Κρήτη το 2026

Οι τιμές των πακέτων για Κρήτη είναι αυξημένες κατά...

Ψηφιακό άλμα για το Βενιζέλειο νοσοκομείο: QR code για άμεση αξιολόγηση από ασθενείς και συνοδούς!

Ένα νέο εργαλείο άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες θέτει...