Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «Η Βιολογία στην πόλη» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ημερομηνία:

Ομιλητής της δεύτερης διάλεξης ο Καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας Γ. Κουμουνδούρος με θέμα: «Πέρα από τις παραλίες: Τροφή από τη θάλασσα»

Η δεύτερη διάλεξη του κύκλου ομιλιών «Η Βιολογία στην πόλη», η οποία συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024 στις 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο της οδού Ανδρόγεω.

Ομιλητής της διάλεξης με θέμα: «Πέρα από τις παραλίες: Τροφή από τη θάλασσα» θα είναι ο Καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Γεώργιος Κουμουνδούρος.

Λίγα λόγια για την ομιλία

Η θάλασσα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας τόπος αναψυχής και τουρισμού. Αποτελεί μια ζωτική πηγή διατροφής για δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Από την αλιεία μέχρι τις υδατοκαλλιέργειες, οι θαλάσσιοι πόροι συμβάλλουν σημαντικά στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών ενός συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού. Η αυξανόμενη πίεση στους ωκεανούς και τις θάλασσες, εξαιτίας της υπεραλίευσης, της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης, κάνει την ανάγκη για αειφόρες πρακτικές πιο επιτακτική από ποτέ.

Η ομιλία αυτή θα εξετάσει τον ρόλο των θαλάσσιων βιολογικών πόρων στην επισιτιστική ασφάλεια, αναδεικνύοντας τη σημασία των υδατοκαλλιεργειών και της διαχείρισης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Στο τέλος της ομιλίας θα γίνει αναφορά σε σημαντικά ερωτήματα του μέσου καταναλωτή για τις πρακτικές και τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας. Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στόχος του κύκλου των ομιλιών «Η Βιολογία στην πόλη» είναι η παρουσίαση με τρόπο κατανοητό και χωρίς δυσνόητες έννοιες και όρους, σημαντικών προβλημάτων για την κοινωνία, παραθέτοντας την διαθέσιμη σήμερα επιστημονική γνώση, τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα διεθνώς και τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου στον αντίστοιχο τομέα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness από δύο αθλητές...

Από το Ηράκλειο στην κορυφή του κόσμου για ακόμη...

Μια σημαντική διάκριση για τον Ηρακλειώτη κινηματογραφιστή...

«Ο Σίμος στον Παράδεισο» πήρε την πρώτη θέση στην...

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness από δύο αθλητές...

Από το Ηράκλειο στην κορυφή του κόσμου για ακόμη...

Μια σημαντική διάκριση για τον Ηρακλειώτη κινηματογραφιστή...

«Ο Σίμος στον Παράδεισο» πήρε την πρώτη θέση στην...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Γέμισαν τα ξενοδοχεία, «ζωντάνεψε» η αγορά τον Δεκαπενταύγουστο

Γέμισαν τα ξενοδοχεία, «ζωντάνεψε» η αγορά τον Δεκαπενταύγουστο Ισχυρή “ανάσα”...

Οι σκύλοι «διαβάζουν» τα συναισθήματά μας – Τι έδειξε έρευνα στον εγκέφαλό τους

Οι σκύλοι φαίνεται πως μπορούν να ξεχωρίζουν τα ανθρώπινα...

Η «συνταγή» που κρατάει τον εγκέφαλο νέο – Γιατί τη συστήνουν οι ειδικοί

Μια έξοδος με φίλους, μια επίσκεψη στον κινηματογράφο, μια...