Συντάξεις: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις

Ημερομηνία:

Η αύξηση της ανταποδοτικής σύνταξης θα μειώσει την προσωπική διαφορά

Για να φανεί όφελος στην τσέπη, η προσωπική διαφορά θα πρέπει να μηδενιστεί, όπως και αναμένεται να συμβεί για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με 38 και άνω έτη ασφάλισης και με υψηλούς μισθούς.

Αυξήσεις στην τσέπη Θα δουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13 Μαΐου του 2016 και πήραν μικρότερη σύνταξη με τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου.

Αναλυτικά:

Οι συντάξεις τους θα υπολογιστούν με τα νέα και μεγαλύτερα ποσοστά και όσοι έχουν από 30 έτη και άνω θα πάρουν στο χέρι μέχρι και 95 ευρώ αύξηση, ανάλογα με το μισθό και τα έτη ασφάλισης.

Με τα ως τώρα δεδομένα και τα υπό επεξεργασία νέα ποσοστά αναπλήρωσης, περισσότερο κερδισμένοι βγαίνουν άσοι έχουν πάνω από 35 έτη και αποδοχές άνω των 1.700 ευρώ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας πάντως στην ετυμηγορία του φωτογράφισε κάποιες από τις αυξήσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης, φέρνοντας το παράδειγμα της 40ετίας.

Στο επίμαχο απόσπασμα της υπ. αριθμόν 1891/2019 απόφασής του αναφέρει ότι το σύστημα Κατρούγκαλου δεν είναι ανταποδοτικό, γιατί στα 40 χρόνια το ποσοστό αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης είναι στα 42,8% του μισθού και υπολείπεται σημαντικά από το 50% των αποδοχών των ασφαλισμένων.

Είπε δηλαδή ότι ένας ασφαλισμένος με μισθό 2.000 ευρώ και με ποσοστά 42,8% από το νόμο Κατρούγκαλου παίρνει 856 ευρώ ανταποδοτική σύνταξη και 1.240 ευρώ συνολικά με την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ, ενώ θα έπρεπε να έχει ανταποδοτική σύνταξη ίση με το 50% των αποδοχών του, δηλαδή 1.000 ευρώ, και με τα 384 ευρώ της εθνικής να παίρνει 1.384 ευρώ σύνταξη. Με το νέο σύστημα δηλαδή θα πρέπει να πάρει 144 ευρώ περισσότερα στη σύνταξη.

Οι πίνακες:

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κρήτη θα φιλοξενήσει τον γάμο Σάκκαρη...

Η Μαρία Σάκκαρη αποκάλυψε ότι ο γάμος της με...

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, 5 εξελίξεις...

Πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις προοιωνίζουν ένα ακόμη πιο «νικηφόρο» μέλλον...

Η Κρήτη θα φιλοξενήσει τον γάμο Σάκκαρη...

Η Μαρία Σάκκαρη αποκάλυψε ότι ο γάμος της με...

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, 5 εξελίξεις...

Πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις προοιωνίζουν ένα ακόμη πιο «νικηφόρο» μέλλον...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΦΥΚ: Από 16 Φεβρουαρίου η διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία της γειτονιάς

Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς. Φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ)...

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό βαμβάκι: Καλύπτει το 80% της παραγωγής

Όπως αναφέρεται σε έρευνα αγοράς στην Ιταλία, το ελληνικό...

Καταγγελία για 300.000 μειωμένες συντάξεις χηρείας – Ερώτημα για ευθύνες του e-ΕΦΚΑ

Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη...