Συρία: 35 στρατιώτες νεκροί από επιθέσεις του ΙΚ

Ημερομηνία:

Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους κατά του συριακού στρατού και των συμμάχων του στην κεντρική Συρία έχουν κοστίσει τη ζωή σε 35 οπλίτες τους κατά το τελευταίο 48ωρο, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μολονότι ο Ι.Σ. έχει απωλέσει το τελευταίο του προπύργιο στη Συρία, τον θύλακο του Μπαγούζ, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ, εξακολουθεί να μάχεται στις απομακρυσμένες περιοχές της ερήμου στο κέντρο της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, οι επιθέσεις αυτές συνιστούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ι.Σ. αφότου υποχώρησε από το Μπαγούζ. Η σημαντικότερη σημειώθηκε στην περιοχή Αλ Κουμ, βορείως της αρχαίας πόλης Παλμύρας, όπου οι ισλαμιστές μαχητές σκότωσαν 15 Σύρους στρατιώτες και συμμάχους τους.

Από την πλευρά τους, οι ισλαμιστές μετέδωσαν μέσω του ιστότοπού τους Amaq πως σκότωσαν σε ενέδρες τους 20 στρατιώτες και τραυμάτισαν αρκετούς αλλους στην περιοχή Αλ Σούχνα, ανάμεσα στην Παλμύρα και το Ντέιρ αλ Ζορ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νεάντερταλ και Homo Sapiens είχαν σεξουαλικές επαφές...

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζουν σήμερα φέρουν...

Eurovision: Ο Καναδάς θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό...

Ο Καναδάς θα είναι πλήρες μέλρος της EBU με...

Νεάντερταλ και Homo Sapiens είχαν σεξουαλικές επαφές...

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζουν σήμερα φέρουν...

Eurovision: Ο Καναδάς θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό...

Ο Καναδάς θα είναι πλήρες μέλρος της EBU με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πολύ Υψηλός κίνδυνος Πυρκαγιάς στις Π.Ε. Ηρακλείου και Λασιθίου Την Τρίτη 14 Ιουλίου 2026

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε η 42χρονη για τα βασανιστήρια με τον μπαλτά

Μετά την απολογία της στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου Την προσωρινή...