Συρία: 35 στρατιώτες νεκροί από επιθέσεις του ΙΚ

Ημερομηνία:

Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους κατά του συριακού στρατού και των συμμάχων του στην κεντρική Συρία έχουν κοστίσει τη ζωή σε 35 οπλίτες τους κατά το τελευταίο 48ωρο, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μολονότι ο Ι.Σ. έχει απωλέσει το τελευταίο του προπύργιο στη Συρία, τον θύλακο του Μπαγούζ, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ, εξακολουθεί να μάχεται στις απομακρυσμένες περιοχές της ερήμου στο κέντρο της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, οι επιθέσεις αυτές συνιστούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ι.Σ. αφότου υποχώρησε από το Μπαγούζ. Η σημαντικότερη σημειώθηκε στην περιοχή Αλ Κουμ, βορείως της αρχαίας πόλης Παλμύρας, όπου οι ισλαμιστές μαχητές σκότωσαν 15 Σύρους στρατιώτες και συμμάχους τους.

Από την πλευρά τους, οι ισλαμιστές μετέδωσαν μέσω του ιστότοπού τους Amaq πως σκότωσαν σε ενέδρες τους 20 στρατιώτες και τραυμάτισαν αρκετούς αλλους στην περιοχή Αλ Σούχνα, ανάμεσα στην Παλμύρα και το Ντέιρ αλ Ζορ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το απίθανο σόου στο MetLife Stadium πριν...

Διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο των social media και...

Στα άκρα η κρίση στη Μέση Ανατολή:...

Με το «χέρι» στη σκανδάλη το Ισραήλ, ετοιμάζεται να...

Το απίθανο σόου στο MetLife Stadium πριν...

Διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο των social media και...

Στα άκρα η κρίση στη Μέση Ανατολή:...

Με το «χέρι» στη σκανδάλη το Ισραήλ, ετοιμάζεται να...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μετάλλιο και για την Κρήτη στην 37η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει με 4 μετάλλια! Οι επιτυχίες δεν...

Συναγερμός για τον καύσωνα: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για τις υψηλές θερμοκρασίες

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Κλιματικής...

Προκλήσεις και σχεδιασμοί ενόψει ΔΕΘ

Τι εξετάζει η κυβέρνηση για να ενισχύσει τα εισοδήματα...