Συρία: 35 στρατιώτες νεκροί από επιθέσεις του ΙΚ

Ημερομηνία:

Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους κατά του συριακού στρατού και των συμμάχων του στην κεντρική Συρία έχουν κοστίσει τη ζωή σε 35 οπλίτες τους κατά το τελευταίο 48ωρο, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μολονότι ο Ι.Σ. έχει απωλέσει το τελευταίο του προπύργιο στη Συρία, τον θύλακο του Μπαγούζ, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ, εξακολουθεί να μάχεται στις απομακρυσμένες περιοχές της ερήμου στο κέντρο της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, οι επιθέσεις αυτές συνιστούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ι.Σ. αφότου υποχώρησε από το Μπαγούζ. Η σημαντικότερη σημειώθηκε στην περιοχή Αλ Κουμ, βορείως της αρχαίας πόλης Παλμύρας, όπου οι ισλαμιστές μαχητές σκότωσαν 15 Σύρους στρατιώτες και συμμάχους τους.

Από την πλευρά τους, οι ισλαμιστές μετέδωσαν μέσω του ιστότοπού τους Amaq πως σκότωσαν σε ενέδρες τους 20 στρατιώτες και τραυμάτισαν αρκετούς αλλους στην περιοχή Αλ Σούχνα, ανάμεσα στην Παλμύρα και το Ντέιρ αλ Ζορ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Τραμπ απειλεί το BBC με αγωγή...

Ο Τραμπ απειλεί το BBC με αγωγή 1 δις...

Πίσω στο σπίτι του ο Σαρκοζί –...

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο Νικολά Σαρκοζί αναμένοντας την έφεση. Αποφυλακίστηκε...

Ο Τραμπ απειλεί το BBC με αγωγή...

Ο Τραμπ απειλεί το BBC με αγωγή 1 δις...

Πίσω στο σπίτι του ο Σαρκοζί –...

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο Νικολά Σαρκοζί αναμένοντας την έφεση. Αποφυλακίστηκε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στη γιορτή του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης παραβρέθηκε,...

Συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης στον εορτασμό του Πολιούχου του Ηρακλείου Αγ. Μηνά

Στις εκδηλώσεις για την εορτή του Πολιούχου και Προστάτη...

Λασίθι:Σύλληψη ατόμου για όπλα και άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων...