Συρία : Αλληλοκατηγορίες Τουρκίας – Κούρδων για παραβίαση της εκεχειρίας

Ημερομηνία:

Εκατέρωθεν κατηγορίες για παραβίαση της συμφωνίας για εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία από την Τουρκία και τις κουρδικές δυνάμεις.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί πάγια τις κουρδικές δυνάμεις, πραγματοποίησαν 14 επιθέσεις τις τελευταίες 36 ώρες στις συνοριακές πόλεις Ρας αλ-Αϊν, και Ταλ Αμπιάντ.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σέβονται πλήρως τη συμφωνία» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

Διαβάστε επίσης: Τι κρύβει η επόμενη μέρα της συμφωνίας Πενς και Ερντογάν 

Κατηγορίες και από τους Κούρδους

Οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), κατήγγειλαν από την πλευρά τους ότι η τουρκική πλευρά δεν επέτρεψε το άνοιγμα ενός ασφαλούς διαδρόμου προκειμένου να αποχωρήσουν από την περιοχή άμαχοι πολίτες και τραυματίες από την πόλη Ρας αλ-Αϊν, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, dpa.

Οι Κούρδοι τονίζουν επίσης, ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο που συμφώνησαν με την Τουρκία, θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η Άγκυρα θα την εφαρμόσει.

«Παρά τις συνεχείς επαφές με την αμερικανική πλευρά και τις υποσχέσεις που μας έδωσαν ότι θα λυθεί το πρόβλημα, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

(Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πυρκαγιές – «ατομικές βόμβες»: Η Ευρώπη αντιμέτωπη...

Πυρκαγιές μεγάλης έκτασης μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, με τις...

Φέτα και ελαιόλαδο: Οι δύο ελληνικοί «πρεσβευτές»...

Σπ. Πρωτοψάλτης: Τα δυο προϊόντα είναι η ταυτότητα της...

Πυρκαγιές – «ατομικές βόμβες»: Η Ευρώπη αντιμέτωπη...

Πυρκαγιές μεγάλης έκτασης μαίνονται στη νοτιοδυτική Γαλλία, με τις...

Φέτα και ελαιόλαδο: Οι δύο ελληνικοί «πρεσβευτές»...

Σπ. Πρωτοψάλτης: Τα δυο προϊόντα είναι η ταυτότητα της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΕ: Νέοι κανόνες για τις χειραποσκευές και μεγαλύτερη διαφάνεια στα αεροπορικά εισιτήρια

Το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο προβλέπει δωρεάν προσωπικό αντικείμενο και...

ΥΠΕΘΟΟ: Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον χρόνο

Η νέα ρύθμιση θα προωθηθεί άμεσα ώστε να ψηφιστεί...