«Τα κάναμε θάλασσα» με την πανδημία – Παραδοχή αποτυχίας για τα CDC στις ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Στην παραδοχή ότι οι υπηρεσίες υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού προχώρησε η διευθύντρια των CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι.

Παράλληλα, η δρ. Ουαλένσκι προανήγγειλε και την αναδιοργάνωση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, υπογραμμίζοντας η ανταπόκριση σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν αργή και συγκεχυμένη.

«Για 75 χρόνια, τα CDC και η δημόσια υγεία προετοιμάζονταν για την πανδημία και την κρίσιμη στιγμή, η απόδοσή ήταν κάτω των προσδοκιών», τόνισε η Ουαλένσκι για τα λάθη που έγιναν.

«Στόχος μου είναι μια νέα, δημόσια υγεία, προσανατολισμένη σε μια νέα κουλτούρα του CDC που δίνει έμφαση στη συνεργασία, την επικοινωνία και την επικαιρότητα», συμπλήρωσε η διευθύντρια των CDC για τις μελλοντικές αλλαγές.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η Ουαλένσκι περιέγραψε το σχέδιό της για την αναδιοργάνωση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών υγείας, τονίζοντας τους άξονες που θα δοθεί προτεραιότητα, όπως οι ανάγκες της δημόσιας υγείας και η πρόληψη από πιθανές πανδημίες –όπως ο κοροναϊός, έναντι της δημοσίευσης επιστημονικών εργασιών για σπάνιες ασθένειες.

Dr. Rochelle Walensky, U.S. President-elect Joe Biden’s appointee to run the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC), listens as Biden announces nominees and appointees to serve on his health and coronavirus response teams during a news conference at his transition headquarters in Wilmington, Delaware, U.S., December 8, 2020. REUTERS/Kevin Lamarque
Σάλος με την απόκρυψη δεδομένων

Είναι η δεύτερη φορά που οι κινήσεις των στελεχών των CDC προβληματίζουν τους Αμερικανούς πολίτες.

Είχε προηγηθεί η παραδοχή πως αποκρύπτουν μεγάλα τμήματα των δεδομένων του Covid-19 -μεταξύ άλλων πληροφορίες για τις ενισχυτικές δόσεις- από το κοινό, επειδή φοβάται ότι οι πληροφορίες θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν.

Συγκεκριμένα, η κορυφαία υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ έχει δημοσιεύσει μόνο ένα μικρό δείγμα των δεδομένων που έχει συλλέξει – παρά το γεγονός ότι η πανδημία έχει διαρκέσει δύο χρόνια, δήλωσαν πηγές στους New York Times.

Η Κρίστεν Νόρντλουντ, εκπρόσωπος του CDC, δήλωσε ότι ο λόγος για την αργή και φιλτραρισμένη δημοσιοποίηση των δεδομένων είναι «επειδή βασικά, στο τέλος της ημέρας, δεν είναι ακόμη έτοιμα τα στοιχεία για την prime time ζώνη».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα του CDC κατά τη συλλογή οποιωνδήποτε δεδομένων είναι να διασφαλιστεί ότι τα στοιχεία αυτά είναι ακριβή και εφαρμόσιμα».

Ακόμη ένας λόγος είναι ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν από το κοινό, παραδέχτηκε ο Nordlund.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καρδιά και νεφρά στο ίδιο «θεραπευτικό πλάνο»

Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας (ESC), σε...

Επιστήμονες από 11 χώρες στα Αστερούσια για...

Η φιλοξενία και η ενεργός συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών...

Καρδιά και νεφρά στο ίδιο «θεραπευτικό πλάνο»

Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας (ESC), σε...

Επιστήμονες από 11 χώρες στα Αστερούσια για...

Η φιλοξενία και η ενεργός συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαλεβίζι: Στην άκρη του δρόμου… έπεσε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές!

Από τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς.... Αναστάτωση προκλήθηκε, το πρωί της...

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη Παρασκευή...

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο και τους...

Δήμος Μυλοποτάμου:Αγιασμός στον νέο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Πανόρμου, δυναμικότητας 80 παιδιών

Ανάσα για τις οικογένειες του Δήμου Μυλοποτάμου Τις υπηρεσίες προσχολικής...