Τα πέντε βήματα για να κάνετε οικονομικές διακοπές

Τι και αν οι τιμές αγαθών και υπηρεσιών έχουν πάρει την ανιούσα, οι διακοπές θεωρούνται ιερές και σίγουρα κανείς μας δεν είναι σε θέση να τις αναβάλλει λόγω της ακρίβειας. Για τον λόγο αυτό οι ειδικοί των ταξιδιών μας δίνουν ορισμένες έξυπνες συμβουλές για να ξοδέψουμε όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα στις φετινές μας αποδράσεις.

Τα πέντε βήματα για να κάνετε οικονομικές διακοπές

Ο βασικότερος νόμος της οικονομίας αναφέρει: Όταν η τιμή αυξάνεται, η ζήτηση μειώνεται. Στην περίπτωση όμως των ταξιδιών, και ιδίως μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει περικοπές στις αποδράσεις του, λόγω της αύξησης των τιμών στις αεροπορικές πτήσεις και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το CNBC, το 74% των ταξιδιωτών αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος των φετινών διακοπών τους. Η αμερικανική ιστοσελίδα παρουσιάζει τα πέντε κόλπα που χρησιμοποιούν οι insiders της βιομηχανίας των ταξιδιών.

1. Βρείτε φθηνότερες πτήσεις

Όσοι ακολουθούν μία συγκεκριμένη στρατηγική σε ό,τι αφορά την αποταμίευση, ξοδεύουν 23% λιγότερο στις πτήσεις συγκριτικά με τους υπόλοιπους, σύμφωνα με έρευνα. Αυτό που κάνουν είναι να επιλέγουν χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες και παίρνουν μόνο χειραποσκευή. Επιπλέον, χρησιμοποιούν τα μίλια της κάρτας τους ή άλλα προγράμματα επιβραβεύσεων. Σημαντικό επίσης είναι να παρακολουθεί κανείς τις τιμές των εισιτηρίων καθημερινά και να κάνει την κράτηση όταν είναι πιο χαμηλές.

2. Επιλέγουν τις κρουαζιέρες

Το παράδοξο με τις κρουαζιέρες είναι πως οι τιμές τους έχουν μείνει σχεδόν αμετάβλητες. Αυτή την εποχή, μάλιστα, μπορεί κανείς να βρει κρουαζιέρες με μεγάλες εκπτώσεις. Οι εταιρείες, προκειμένου να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες προσφέρουν ενίοτε δωρεάν εισιτήρια για τα παιδιά και εκπτώσεις για τα αεροπορικά εισιτήρια.

3. Κλείνουν διαμονή σε νέα ξενοδοχεία

Πρόκειται για τους λεγόμενους «early bookers» στους οποίους τα ξενοδοχεία δίνουν τη δυνατότητα κράτησης σε ειδικές τιμές πριν καν ανοίξουν τις πόρτες τους. Ωστόσο, αυτό ενέχει και ένα ρίσκο, καθώς το άνοιγμα ενός νέου ξενοδοχείου μπορεί να καθυστερήσει ή κάποιες από τις εγκαταστάσεις του –όπως γυμναστήρια ή εστιατόρια- να μην είναι έτοιμες.

4. Κάλυψη του κόστους καυσίμων

Με την τιμή των καυσίμων να αποτελεί το κυριότερο οικονομικό βάρος των πολιτών, ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν στους πελάτες τους κουπόνια ή κάρτες για τη βενζίνη.

5. Διακοπές…καθυστερημένες

Η συνηθέστερη συμβουλή που δίνουν οι insiders των ταξιδιών είναι να επιλέγει κανείς να φεύγει τέλος καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου όταν οι χρεώσεις σε ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνότερα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.