Τάρτα αλά… Κρητικά: Χανιώτικες σχολές δίνουν την δική τους εκδοχή για την καλύτερη τάρτα

Μεγάλος διαγωνισμός ανάμεσα στις σχολές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής των Χανίων για την καλύτερη τάρτα - Τεράστιο το έπαθλο για τον νικητή

Τάρτα αλά… Κρητικά: Χανιώτικες σχολές δίνουν την δική τους εκδοχή για την καλύτερη τάρτα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση του διαγωνισμού «Τάρτα με άρωμα Κρήτης» το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων- Νεώριο Μόρο. Ο διαγωνισμός διεξάγεται για δεύτερη χρονιά από τον Ελληνο-Γαλλικό Σύλλογο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό καθαρά παιδαγωγικό, αποκλειστικά για σπουδαστές σχολών και τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης -Αρτοποιίας του νόμου Χανίων .

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δυο γύρους όπως και πέρυσι, με τον πρώτο γύρο να γίνεται στις εγκαταστάσεις των σχολών και ο δεύτερος γύρος και τελικός στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων- Νεώριο Μόρο. Οι διαγωνιζόμενοι αναμετρήθηκαν στην παρασκευή αλμυρής και γλυκιάς τάρτας.

Φέτος πρόεδρος κριτικής επιτροπής για τον πρώτο γύρο ήταν : για την Αλμυρή Τάρτα ο Jean Marie Hoffman chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα ενώ για την Γλυκιά Τάρτα ήταν ο Δημήτρης Χρονόπουλος chef pâtissier και Brand Ambassador Valrhona.

Στην κριτική επιτροπή εκτός των δυο σεφ συμμετείχαν και δυο σεφ από κάθε σχολή, ο καθηγητής/η καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας και ένα μέλος του συμβουλίου του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων
Στους διαγωνιζόμενους δόθηκε η επιλογή ανάμεσα σε 6 διαφορετικές ζύμες γαλλικής τάρτας pâte sucrée, pâte sablée, pâte sablé bretonne, pâte brisée, pâte feuilleté (σφολιάτα), tarte flambée ενώ η γέμιση (και η γενικότερη φιλοσοφία) πρέπει να προέρχεται από την Κρητική Γη.

Το έπαθλο που θα δοθεί στον σημερινό νικητή είναι η μεγάλη ευκαιρία για πρακτική άσκηση στην Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας ή στον Στέλιο Παρλιάρο, στις Γλυκιές Αλχημείες.

flashnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.