Τελικά οι πάνω από τα 50-60 έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στο… κρεβάτι

Τελικά οι πάνω από τα 50-60 έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στο… κρεβάτι

Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η καλύτερη σεξουαλική επαφή συμβαίνει όταν είμαστε νέοι, και συγκεκριμένα γύρω στην ηλικία των 20, όπου το αίμα μας «βράζει».

Είναι όμως έτσι;

Έρευνες διαψεύδουν τα παραπάνω και δείχνουν ότι οι ηλικίες για την τέλεια ερωτική συνεύρεση είναι τα 50 και τα 60.

Συγκεκριμένα, έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine και στην οποία συμμετείχαν άνδρες ηλικίας από 57 έως 85 ετών, διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι διατηρούν ερωτικές σχέσεις και, μάλιστα, θεωρούν ότι η σεξουαλικότητα είναι σημαντικό μέρος της ζωής τους και της καθημερινότητάς τους.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι:

  • το 91% των ανδρών
  • και το 86% των γυναικών \

παραμένουν σεξουαλικά ενεργοί στα 50 τους και, μάλιστα, έχουν τελειοποιήσει την τεχνική τους και ξέρουν να απολαμβάνουν περισσότερο την ερωτική πράξη.

Έτσι οι άνδρες στα 50, στα 60, στα 70 τους εξακολουθούν να είναι σεξουαλικά ενεργοί, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας ή σεξουαλικές δυσκολίες, που μπορεί να εμφανιστούν με την πάροδο των ετών.
Αντιθέτως, οι νέοι στην ηλικία των 20 αισθάνονται ανασφαλείς για το σώμα τους και το ίδιο μπορεί να αισθανθούν και κατά τη διάρκεια του σεξ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να το ευχαριστηθούν στο έπακρο.

Αξιοσημείωτη είναι η μελέτη του Jean M. Twenge, καθηγητή ψυχολογίας στο κρατικό πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, που διαπίστωσε ότι οι νεαροί ενήλικες στα 20 τους έχουν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να απέχουν από την σεξουαλική επαφή σε σχέση με τη Gen X στην ηλικία τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.