Τέμπη: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

«Δικλείδες ασφαλείας υπήρχαν ως ένα σημαντικό βαθμό, αλλά στο δυστύχημα των Τεμπών δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας που όριζαν οι κανονισμοί λειτουργίας των σιδηροδρόμων», δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λάρισα, στο νέο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας και Τηλεδιοίκησης που ολοκληρώνεται στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Τέμπη: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

Η απόλυτη δικαίωση του ρεπορτάζ του MEGA στο εγκαταλελειμμένο κτίριο της τηλεδιοίκησης της Λάρισας, επιβεβαιώθηκε σήμερα με την επίσκεψη του κ. Γεραπετρίτη.

Το MEGA είχε αναδείξει την απόλυτη εγκατάλειψη στην εγκατάσταση, στην οποία δε λειτουργούσε τίποτε, παρά μόνο ο τοπικός πίνακας ελέγχου μέσα στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Οι εργασίες στο κτίριο προχωρούν και σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμο το σύστημα της τηλεδιοίκησης.

Πριν έναν μήνα, εκεί, υπήρχε ένα εργοτάξιο. Σήμερα, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες δοκιμές ώστε να παραδοθεί ολοκληρωμένο το έργο το στα τέλη Ιουνίου.

Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών επισκέφτηκε τον χώρο και ξεναγήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη.

Ο σταθμάρχης Παλαιοφαρδάλων μάλιστα περιέγραψε μπροστά στις κάμερες με ποιο τρόπο γίνεται η αυτόματη χάραξη.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου οι εργαζόμενοι που θα πάρουν τις θέσεις τους μπροστά από τον υπερσυγχρονο πίνακα τηλεδιοίκησης θα μπορούν να ελέγχουν τα τρένα σε μια απόσταση 167 χιλιομέτρων και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η τηλεδιοίκηση θα λειτουργεί σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.