Τέμπη: «Βαφτίζει» τηλεδιοίκηση τον πίνακα χειρισμού η κυβέρνηση – Αδειάσαν σιδηροδρομικοί τον υφυπουργό

Φιάσκο η επίσκεψη του υφυπουργού Μεταφορών στην Λαρισα προκειμένου να απαντήσει στα ψέματα Τσίπρα

Τέμπη: «Βαφτίζει» τηλεδιοίκηση τον πίνακα χειρισμού η κυβέρνηση – Αδειάσαν σιδηροδρομικοί τον υφυπουργό

Ως «τοπική τηλεδιοίκηση» επιχειρούν να βαφτίσουν στην κυβέρνηση τον τοπικό πίνακα χειρισμού στη Λάρισα και συγκεκριμένα ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε το σταθμαρχείο για να «απαντήσει» στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το σταθμαρχείο Λάρισας προκειμένου να αποδείξει ότι η «τηλεδιοίκηση» λειτουργούσε και μάλιστα είχε δίπλα του έναν σταθμάρχη για να υπάρξει «απτή εικόνα», ωστόσο οι απαντήσεις άφησαν έκθετο τον υφυπουργό με την επίσκεψη να εκτυλίσσεται σε φιάσκο.

«Ήρθαμε να δείξουμε ότι όλα α δείξουμε ότι αυτός ο πίνακας το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί»
«Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν. Περαστικά σε όσους συμπολίτες μας νοσηλεύονται και σε όσους ταλαιπωρήθηκαν. Μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών η κυβέρνηση υποσχέθηκε να κάνει τρία πράγματα. Το πρώτο είναι η σε βάθος διερεύνηση του δυστυχήματος και η απόδοση ευθυνών, όπου κι αν βρίσκονται. Το δεύτερο είναι ότι η επανεκκίνηση του τρένου θα γίνει με ασφάλεια και το τρίτο είναι ότι θέλουμε όλη αυτή την περίοδο να λειτουργήσουμε με απόλυτη διαφάνεια, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα», είπε αρχικά ο υφυπουργός Μεταφορών.

«Προσθέτω σήμερα ένα τέταρτο που λέει ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε εντός, ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία γι’ αυτό είμαστε εδώ στο σταθμαρχείο της Λάρισας για να δείξουμε αυτό που είπαμε στη Βουλή και δυστυχώς κάποιοι δεν το κατάλαβαν και έκαναν ακριβώς το αντίθετο», είπε ακόμα.

«Να δείξουμε ότι αυτός ο πίνακας το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί, ο χειρισμός του οπτικού ελέγχου που έχει αλλά και της χάραξης των διαδρομών. Έχει παραδοθεί από τον Νοέμβριο του 2022. Ένα σύστημα που λειτουργούσε και τη νύχτα του δυστυχήματος, δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε», συμπλήρωσε και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον σταθμάρχη, οι απαντήσεις του οποίου όμως άφησαν έκθετο τον κ. Παπαδόπουλο.

«Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός»

«Έχουμε μια εικόνα για 8 χιλιόμετρα. Έχουμε τη γραμμή καθόδου και τη γραμμή ανόδου. Η διαδικασία που ακολουθούμε όταν έχουμε ένα τρένο είναι να κάνουμε την αυτόματη χάραξη. Ο πρώτος κανόνας είναι η αυτόματη χάραξη για την είσοδο του τρένου, είναι πολύ απλή διαδικασία και με δύο κουμπιά, δουλεύει το σύστημα και μας χαράζει τη διαδρομή. Βλέπετε εδώ για την άνοδο και συνεχίζουμε μετά για την έξοδο του τρένου», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε «όταν έχουμε ένα τρένο για Θεσσαλονίκη έχουμε μια χάραξη δρομολογίου από την είσοδο του σταθμού μέχρι την έξοδο του τρένου», αλλά όπως είπε ξεκάθαρα «αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση είναι τοπικός χειρισμός. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός».

«Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε ο σταθμάρχης μέχρι το Πλατύ, αλλά βγήκε τελείως εκτός του Ιούλιο του 2019, αλλά και μέχρι το 2019 υπολειτουργούσε. Το τρένο το βλέπαμε σε ένα πολύ μικρό κομμάτι μέχρι την είσοδο των Νέων Πόρων για να καταλάβετε. Όλα τα υπόλοιπα ήταν κόκκινα», εξήγησε ο σταθμάρχης.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος πήρε και πάλι τον λόγο βαφτίζοντας εκ νέου τον τοπικό πίνακα χειρισμού ως «τοπική τηλεδιοίκηση». «Αυτός ο τοπικός χειρισμός, του τοπικού πίνακα τηλεδιοίκησης όπως τον λέμε λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2022. Αν είχε χρησιμοποιηθεί τη μοιραία νύχτα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά γιατί θα έβλεπε το τρένο. Η τηλεδιοίκηση όπως έχουμε πει θα είναι περίπου έτοιμη στο τέλος Σεπτεμβρίου αυτό είναι αρκετό για να προλάβει το λάθος».

Ωστόσο όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Παπαδόπουλο ότι αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση έδειξε εκνευρισμένος και έφυγε από το σημείο χωρίς να πει κάτι άλλο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.