Τεράστιο βήμα: Κοκτέιλ φαρμάκων εξαφανίζει καρκίνους στο τελικό στάδιο!

Ημερομηνία:

Τομή στην καταπολέμηση του καρκίνου θεωρείται η φαρμακευτική αγωγή που εφαρμόστηκε σε κλινική δοκιμή και κατόρθωσε να σταματήσει τον καρκίνο στο τελικό του στάδιο.

Ο Guardian αναφέρει ότι η νέα θεραπεία βρετανικού ινστιτούτου εξαφανίζει τους όγκους στο κεφάλι και στο λαιμό.

Η κλινική δοκιμή τρίτης φάσης περιλάμβανε σχεδόν χίλιους ασθενείς με καρκίνο στο κεφάλι ή στο λαιμό στο τελικό στάδιο.

Αν και τα αποτελέσματα θεωρούνται ακόμα πρώιμα και στατιστικά αβέβαια, παρόλα αυτά χαρακτηρίζονται «κλινικά σημαντικά» και «ενθαρρυντικά» καθώς δείχνουν πώς ασθενείς έζησαν για μήνες ή και χρόνια περισσότερο από το αναμενόμενο, με λιγότερες μάλιστα παρενέργειες σε σύγκριση με άλλες θεραπείες.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του 77χρονου Μπάρι Άμπροουζ που είχε διαγνωστεί με καρκίνο του φάρυγγα, με τη νόσο να έχει επεκταθεί στους πνεύμονες.

Ωστόσο, εντός οκτώ εβδομάδων από την έναρξη της θεραπείας με το κοκτέιλ των συγκεκριμένων φαρμάκων οι εξετάσεις έδειξαν πλήρη εξαφάνιση του όγκου στον φάρυγγα.

Στη συνέχεια με χημειοθεραπεία και εγχείρηση ο Άμπροουζ απαλλάχθηκε πλήρως από τον καρκίνο και στους πνεύμονες.

Παράλληλες κλινικές δοκιμές γεννούν ελπίδες ότι το συγκεκριμένο κοκτέιλ φαρμάκων θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αποτελεσματικό νέο όπλο κατά διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως των νεφρών, του δέρματος και του εντέρου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πώς δεν θα χαλάσουν τα φάρμακα από...

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ταλαιπωρούν μόνο τον οργανισμό, μπορούν...

Το απίθανο σόου στο MetLife Stadium πριν...

Διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο των social media και...

Πώς δεν θα χαλάσουν τα φάρμακα από...

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ταλαιπωρούν μόνο τον οργανισμό, μπορούν...

Το απίθανο σόου στο MetLife Stadium πριν...

Διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο των social media και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κτηματογράφηση: Στον… αέρα και σε κίνδυνο περιουσίες στην Κρήτη – Στην Αθήνα οι δικηγόροι

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Τον κίνδυνο...

«Οδύσσεια» : Πάνω από 80.000 εισιτήρια στο πρώτο διήμερο προβολών

Η μεγάλη προσέλευση δεν περιορίστηκε στα multiplex, αλλά αποτυπώθηκε...

Ελληνικό διαβατήριο: Τι αλλάζει με την ένταξή του στο Gov.gr Wallet

Το ελληνικό διαβατήριο ενσωματώνεται στο Gov.gr Wallet, δίνοντας στους...