«Θα βρίσκουμε 10-20 πτώματα τη μέρα»: Εφιάλτης χωρίς τέλος από τη φωτιά στη Χαβάη

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Χαβάη – Στους 96 οι νεκροί από την καταστροφική φωτιά

«Θα βρίσκουμε 10-20 πτώματα τη μέρα»: Εφιάλτης χωρίς τέλος από τη φωτιά στη Χαβάη

Δεκάδες νεκρούς και καμένη γη άφησε πίσω της η φονική φωτιά στη Χαβάη. Ο αριθμός των νεκρών από τις φωτιές στο Μάουι έφτασε τους 96 ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται εκατοντάδες άνθρωποι.

Μάλιστα, οι προβλέψεις για τον τελικό απολογισμό των νεκρών είναι ζοφερές, με τον κυβερνήτη της Χαβάης, Josh Green, να εκτιμά ότι «μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 10 μέρες για να προσδιοριστεί ο τελικός αριθμός των νεκρών». «Τα συνεργεία ενδέχεται να βρίσκουν 10-20 θύματα την ημέρα» συγκλονίζει.

Αν η πρόβλεψη του Green επιβεβαιωθεί, ο αριθμός των θυμάτων από την καταστροφική φωτιά στη Χαβάη, μπορεί να φτάσει τους 200 ή ακόμη και τους 300.

«Η φωτιά ισοπέδωσε τα πάντα, είναι δύσκολο να αναγνωριστούν οι σοροί» λέει ο κυβερνήτης, μιλώντας στο CBSnews.

Η φωτιά κατέστρεψε ό,τι βρήκε στο πέρασμά της στη Λαχάινα, μια ιστορική πόλη η οποία ερημώθηκε καθώς οι κάτοικοί είτε έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά είτε την εγκατέλειψαν.

«Δεν υπάρχει κάτι άλλο να δει κανείς, μόνο καταστροφή» λέει ο Green.

Η χειρότερη φυσική καταστροφή στη Χαβάη
Ο απολογισμός των νεκρών καθιστά αυτή την πυρκαγιά τη χειρότερη φυσική καταστροφή στη Χαβάη, ξεπερνώντας το τσουνάμι που στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους το 1960, ένα χρόνο αφότου η Χαβάη έγινε αμερικανική πολιτεία.

Πρόκειται επίσης για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει προκληθεί από πυρκαγιά στις ΗΠΑ από το 1918, όταν 453 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε φωτιά στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν, σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Ένωση Πυροπροστασίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.