Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων U18 (Α’ Κατηγορία).

Ημερομηνία:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου συνδιοραγανώνουν στο Ηράκλειο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων U18 (Α’ Κατηγορία). Οι αγώνες θα διεξαχθούν τις 6 έως και τις 14 Αυγούστου στα κλειστά γυμναστήρια «Δύο Αοράκια» και «Πανεπιστήμιο».

Οι 16 ομάδες εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, η Εθνική Ελλάδος, καθώς και αυτή του Βελγίου, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Τσεχίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανία, της Ουγγαρίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στον Β’ Όμιλο έχοντας αντιπάλους το Βέλγιο, την Τσεχία και Λετονία.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου θα υλοποιήσουν παράλληλες δράσεις που αφορούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ, αναδεικνύοντας την κοινωνική διάσταση του μπάσκετ.

Επιπροσθέτως με το μήνυμα “Block_Breast_Cancer”, που σκοπό έχει την ανάδειξη της σπουδαιότητας των δράσεων πρόληψης του καρκίνου του μαστού, θα υπάρξει συνεργασία με το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού ΄΄είναι στο χέρι μου΄΄ της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση δράσεων.

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά την οποία εκπρόσωποι των εθνικών ομάδων θα αναδειχτούν πρέσβειρες του αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Καταληκτικά , για να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης, έχει προγραμματιστεί δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου “Δύο Αοράκια”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Κρητική Διατροφή 2.0»: Συνέδριο-τομή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου...

Με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή παραγωγικών δυνάμεων του...

Κρήτη: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στο...

Ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, με τη στήριξη της...

«Κρητική Διατροφή 2.0»: Συνέδριο-τομή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου...

Με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή παραγωγικών δυνάμεων του...

Κρήτη: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στο...

Ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, με τη στήριξη της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κατάψυξη Ωαρίων: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις

Η κατάψυξη ωαρίων δίνει τη δυνατότητα χρονικής ευελιξίας, επιτρέποντας...

Μέλι, «φάρμακο» για όλα, από τον βήχα μέχρι τον ύπνο – Τι λέει η ειδικός

Είναι γλυκό και χρήσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά όχι...

Τουρισμός για όλους 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποιοι είναι οι δικαιούχοι του voucher έως €600 για διακοπές

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026» ανοίγει σύντομα, προσφέροντας...