Την ενοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Στρατάκη πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Στρατάκη πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή των κατηγορουμένων, όπως και πρωτόδικα, πρότεινε ο εισαγγελέας στη δίκη για την υπόθεση της φονικής συμπλοκής στα Ανώγεια με θύμα τον 23χρονο Μανόλη Στρατάκη, η οποία συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Αυτήν την ώρα αγορεύουν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής.

Υπενθυμίζεται πως στο πρωτόδικο δικαστήριο είχαν «σπάσει» τα ισόβια για τον βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος σήμερα είναι 24 ετών, καθώς του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Του είχε επιβληθεί κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 37 ετών (με εκτιτέα τα 25 έτη) για την ανθρωποκτονία και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των αδερφών του θύματος.

Ο πατέρας του βασικού κατηγορούμενου, 58 χρόνων σήμερα, είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και στις απόπειρες, και είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 27 ετών (με εκτιτέα τα 25 έτη).

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ένας από τα αδέλφια του θύματος ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή και οπλοφορία.

Το δικαστήριο δε είχε δεχτεί ότι πατέρας και γιος τελούσαν υπό καθεστώς άμυνας ή βρασμού ψυχικής ορμής, είχε δεχτεί όμως ότι τους πυροβολισμούς ξεκίνησε η πλευρά της οικογένειας του θύματος. Η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου είχε προκαλέσει την οργή της οικογένειας του νεκρού. Οι δύο οικογένειες είχαν αντιδικία για τα βοσκοτόπια και παρά τις προσπάθειες σασμού, το αιματοκύλισμα δεν αποφεύχθηκε.

Η φονική συμπλοκή που έκοψε το νήμα της ζωής του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη είχε γίνει τον Απρίλιο του 2017 στα Ανωγειανά Όρη.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό είχε ξεκινήσει πριν από λίγους μήνες και είχε διακοπεί για σήμερα Πέμπτη.

cretalive.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.