Το ΕΛΜΕΠΑ θα διανείμει δωρεάν self-test στους φοιτητές

Ημερομηνία:

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο προκειμένου να διασφαλίσει, στο μέτρο του δυνατού, την υγεία όλων όσοι συμμετέχουν στις δια ζώσης εξετάσεις, που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, αποφάσισε την ενίσχυση του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, με τη διανομή δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-test) σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες φοιτητές.

Στην προσπάθεια να συνεχιστούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια οι διαδικασίες της ακαδημαϊκής ζωής, εντός της συνεχώς μεταβαλλόμενης υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, είναι σημαντικό να υιοθετούμε ασφαλείς συμπεριφορές, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους και εργαλεία, αναφέρει το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Από την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΕΛΜΕΠΑ διαβάζουμε:

Η διάθεση των τεστ θα γίνεται, καθ΄όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου, καθημερινά από 9:30 έως 11:30, από το χώρο του ιατρείου, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Κάθε φοιτητής που κρίνει σκόπιμη την αυτοεξέτασή του, π.χ. λόγω στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή συμπτωμάτων, μπορεί να παραλαμβάνει έως ένα τεστ την εβδομάδα, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς τους φοιτητές μας που δεν έχουν υποχρέωση διενέργειας ελέγχου για την COVID-19, λόγω εμβολιασμού ή νόσησης, να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανίχνευσης πιθανών κρουσμάτων, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Μαρία Αντωνακάκη για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου...

Το αεροδρόμιο δεν είναι «φιλέτο». Είναι η τελευταία μεγάλη...

Συνεδριάζει Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο...

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 15:00 θα συνεδριάσει στο...

Η Μαρία Αντωνακάκη για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου...

Το αεροδρόμιο δεν είναι «φιλέτο». Είναι η τελευταία μεγάλη...

Συνεδριάζει Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο...

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 15:00 θα συνεδριάσει στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Προσβάσιμος τουρισμός στην πράξη: Τι χρειάζεται να αλλάξει για τα άτομα με αναπηρία

Η προσβασιμότητα στον τουρισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για όλους...

«Market Pass»: Τα vouchers θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και στις λαϊκές αγορές

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ. Την ένταξη των λαϊκών...

Καθιστική ζωή: Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μένουμε καθισμένοι για πάνω από 25 λεπτά – Τι έδειξε νέα μελέτη

Περισσότερο απ’ όσο ίσως φανταζόμαστε μπορεί να επηρεάζει την...

Λαϊκές αγορές: Έρχονται απογευματινές αγορές και αλλαγές στις άδειες – Όλες οι νέες ρυθμίσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές με νέες...