Τουρκία – Συρία: Ο φονικός σεισμός σε αριθμούς

Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 48ωρο από την στιγμή των φονικών δονήσεων που έσπειραν τρόμο και θάνατο σε Τουρκία και Συρία, οι αριθμοί έρχονται να επιβεβαιώσουν το μέγεθος της καταστροφής και του δράματος.

Τουρκία – Συρία: Ο φονικός σεισμός σε αριθμούς

Σοκάρουν οι αριθμοί αναφορικά με τους νεκρούς και τους τραυματίες των φονικών σεισμικών δονήσεων που χτύπησαν την Τουρκία και τη Συρία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (6/2).

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega παρουσίασε τα μέχρι τώρα στοιχεία που αποτυπώνουν την δραματική κατάσταση που επικρατεί και στις δύο χώρες.

Χιλιάδες νεκροί & τραυματίες

Σύμφωνα με τα τελευταία, επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 3.500 είναι οι νεκροί στην Τουρκία, με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 25.000.

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια, ενώ για την στέγαση των εκατομμυρίων αστέγων, έχουν διατεθεί προσωρινά 50.000 κλίνες ξενοδοχείων.

Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν περισσότεροι από 100.000 διασώστες που έχουν φτάσει ως βοήθεια από ολόκληρο τον κόσμο.

Ισχυρό πλήγμα και στη Συρία

Αν και η μεγάλη προσοχή έχει πέσει στην Τουρκία, εξίσου σοβαρή είναι η καταστροφή και στη Συρία, καθώς εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περισσότεροι από 1.700 είναι οι νεκροί ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

Σημειώνεται ότι στη Συρία, μια χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση, περισσότερα από 4 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν ήδη σε καταυλισμούς, ενώ για την ώρα άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των σωστικών συνεργείων στην περιοχή, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μικρό αριθμό.

13,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί συνολικά από τον σεισμό στη Τουρκία ενώ στη Συρία κυμαίνονται γύρω στα 10 εκατομμύρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.