Τραγωδία στη Λιβύη: Το τελευταίο αντίο στην Εύη Ανδρεάδακη που σκοτώθηκε στο τροχαίο

Ημερομηνία:

Στου Παπάγου η κηδεία της 40χρονης νοσοκόμας, στην οποία απονεμήθηκε ο βαθμός της Υποπτεράρχου.
Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι της Εύης Ανδρεαδάκη είπαν το «ύστατο χαίρε» στην 40χρονη, που «έσβησε» στο σοκαριστικό τροχαίο, στη Λιβύη, μαζί με ακόμα δύο στρατιωτικούς και δύο διερμηνείς.

Η κηδεία της νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (21/9) στου Παπάγου.

Με δακρυσμένα πρόσωπα και ένα λουλούδι στο χέρι τα αγαπημένα της πρόσωπα την οδήγησαν στην τελευταία της κατοικία, αρνούμενα να συνειδητοποιήσουν ότι «έφυγε» τόσο άδικα.

Μετά θάνατον της απονεμήθηκε ο ανώτατος βαθμός

Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και της ελληνικής πολιτείας έδωσαν το «παρών» στην τελετή ενώ αγήματα του Στρατού απέδωσαν τιμές.

Επίσης, στην κηδεία παρέστη και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω την Πολεμική Αεροπορία»
Ο χαμός της Εύης εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας. Ο αδερφός της είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της, Βασίλης Ανδρεαδάκης, ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος.

«Τώρα χάνουμε και την Εύη με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Ένα λαμπρό παιδί, ένα λαμπρό μυαλό που αναζητούσε τη γνώση παντού. Είχε 3-4 μεταπτυχιακά μετά τη στρατιωτική νοσηλευτική σχολή. Ήθελε να αφοσιωθεί στους ανθρώπους. Όλα της τα κίνητρα ξεκινούσαν από αυτό», δήλωσε την Τρίτη (19/9) με δάκρυα στα μάτια η νονά της στο Live News.

Η 40χρονη ήταν πολύ περήφανη που υπηρετούσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία.

Σε μία συγκλονιστική ανάρτησή της το 2020 στα social media, είχε γράψει: «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον “ευκλεή θάνατο” που επιλέγει…».

Την απονεμήθηκε ο ανώτατος βαθμός
Υπενθυμίζεται ότι, με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονεμήθηκε στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908), που απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο, ο βαθμός της Υποπτεράρχου.

Επίσης, στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) απονεμήθηκε ο βαθμός της Υποναυάρχου και στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150) ο βαθμός του Συνταγματάρχη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αχιλλέας Γραβάνης: Οι 3 μεγάλες προκλήσεις για...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι βιολογικές θεραπείες και η πίεση...

Θρίλερ με την 27χρονη μητέρα: σοκάρει η...

«Άνοιξε η πόρτα του συνοδηγού και πετάχτηκε στο δρόμο»...

Αχιλλέας Γραβάνης: Οι 3 μεγάλες προκλήσεις για...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι βιολογικές θεραπείες και η πίεση...

Θρίλερ με την 27χρονη μητέρα: σοκάρει η...

«Άνοιξε η πόρτα του συνοδηγού και πετάχτηκε στο δρόμο»...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει μετά τα 65 – Όλη η διαδικασία ανανέωσης βήμα-βήμα

Ειδικό καθεστώς ισχύει στην Ελλάδα για τους οδηγούς που...

Λευκάδα: Εξουδετερώθηκαν τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο drone

Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκαν τα 100 κιλά εκρηκτικών στο...

Παχυσαρκία: Νέα ευρήματα ανατρέπουν δεκαετίες έρευνας

Τα ευρήματα ανοίγουν νέους δρόμους για την κατανόηση του...

Αχιλλέας Γραβάνης: Οι 3 μεγάλες προκλήσεις για τους γιατρούς του αύριο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι βιολογικές θεραπείες και η πίεση...