Βατικανό: Τοποθετήθηκε η καπνοδόχος για την έναρξη του κονκλαβίου

Ημερομηνία:

Η καμινάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην επικοινωνία του αποτελέσματος των ψηφοφοριών – Ο καπνός που βγαίνει από την καμινάδα ενημερώνει τον κόσμο στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και διεθνώς για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Την καπνοδόχο από την οποία θα βγαίνει ο καπνός, μετά τις ψηφοφορίες των καρδιναλίων στην Καπέλα Σιξτίνα, στο Βατικανό, τοποθέτησαν, το πρωί της Παρασκευής οι ιταλοί πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο καπνός θα είναι μαύρος, όλες τις φορές που δεν θα επιτευχθεί η εκλογή νέου ποντίφικα και άσπρος όταν οι 133 καρδινάλιοι που θα λάβουν μέρος στο κονκλάβιο, θα καταφέρουν να εκλέξουν τον διάδοχο του Φραγκίσκου. Θα πρόκειται για τον διακοσιοστό εξηκοστό έβδομο νέο Αγιο Πατέρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Από σήμερα, άρχισαν να γίνονται κάποιες «τεχνικές δοκιμές», με τις χημικές ουσίες που προσδίδουν σκούρο και άσπρο χρώμα στον καπνό.

Ο καπνός που βγαίνει από την καμινάδα ενημερώνει τον κόσμο στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό αλλά και διεθνώς για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Στο μεταξύ, στην Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζιόρε συνεχίζεται η προσέλευση των πιστών, οι οποίοι θέλουν να προσκυνήσουν τον τάφο του Φραγκίσκου. Μέρος του ιταλικού Τύπου αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα τεχνικής φύσεως, το οποίο αφορά τον τρόπο με τον οποίο αναγράφεται το όνομα του εκλιπόντα ποντίφικα, στα λατινικά, πάνω στο μάρμαρο του μνήματος. Υπάρχει, ουσιαστικά, πρόβλημα με την συμμετρία της επιγραφής. Το «a» του Franciscus, απέχει περισσότερο από το γράμμα που προηγείται και ακολουθεί, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους χαρακτήρες.

Αναμένεται, τώρα, να εξακριβωθεί αν θα πρέπει να γίνει κάποια διορθωτική παρέμβαση, ή αν θα μείνει ως έχει. Σύμφωνα με την εφημερίδα Avvenire, των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, η συγκεκριμένη ατέλεια δεν πρέπει να αλλάξει, διότι «το «a» αυτό συμπίπτει με το αρχικό γράμμα της λέξης αγάπη στα ιταλικά (Amore) και μπορεί να πρόκειται για ένα ακόμη δώρο του πάπα Φραγκίσκου».

Η διάρκεια του Κονκλαβίου εκτιμάται ότι θα είναι δύο έως τρεις ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις καρδιναλίων και αναλυτών. Τα τελευταία δύο κονκλάβια (2005 και 2013) ολοκληρώθηκαν σε δύο ημέρες, και υπάρχει η ελπίδα ότι και το φετινό θα είναι εξίσου σύντομο, κάτι που θα υποδήλωνε ενότητα μεταξύ των εκλεκτόρων.

Δείτε φωτογραφίες

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο αδερφός της εκδίδει βιβλίο...

«Ελπίζω πως αυτό το έργο θα ενδιαφέρει όλους εκείνους...

Το φάρμακο που μειώνει την «κακή» χοληστερόλη

Μία νέα θεραπευτική προσέγγιση που χορηγείται μόλις δύο φορές...

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο αδερφός της εκδίδει βιβλίο...

«Ελπίζω πως αυτό το έργο θα ενδιαφέρει όλους εκείνους...

Το φάρμακο που μειώνει την «κακή» χοληστερόλη

Μία νέα θεραπευτική προσέγγιση που χορηγείται μόλις δύο φορές...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κλιματική αλλαγή: Η ακραία ζέστη απειλεί όλο και περισσότερο τους ηλικιωμένους

Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, που δημοσιεύεται στο Lancet...

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αιτήσεις ακύρωσης και για τις επτά άδειες που δόθηκαν τον Ιούλιο

Οι άδειες που δόθηκαν για επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια ήταν...

Υπερθέρμανση: Η «σκοτεινή» πλευρά του καύσωνα – Όταν ούτε η νύχτα αφήνει το σώμα να ανακάμψει

Οι έρευνες για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω κλιματικής...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο Πρόγραμμα Αποφοίτων της Allwyn Hellas

Η Allwyn Hellas παρουσιάζει ένα νέο δυναμικό πρόγραμμα επαγγελματικής...