Βόμβα από Λέκκα: «Γνωρίζαμε για νεκρούς στο Μάτι από τις 18.30 γιατί είχαμε σηκώσει drone»

Αποδομεί πλήρως τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι δεν είχαν γνώση ή ότι ήταν ασαφείς οι πληροφορίες που είχαν

Αυτό που η κυβέρνηση δεν τολμά να πει για να μην αποκαλύψει και το μέγεθος της υποκρισίας, της ανικανότητας και του πολιτικού κυνισμού με τον οποίο αντιμετώπισε την τραγωδία στο Μάτι, το λένε οι ειδικοί. Ο λόγος για το γεγονός ότι όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί τη νύχτα της 23ης Ιουλίου 2018 αλλά το έκρυψαν για τον απλούστατο λόγο ότι ο πρωθυπουργός ήταν σε ταξιδάκι στη Βοσνία κι επέστρεψε όταν όλα είχαν τελειώσει, και οι υπουργοί του βολόδερναν χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν ενισχύοντας το μπάχαλο που επικρατούσε στον κρατικό μηχανισμό.

«Από τις 18:30 ξέραμε ότι υπάρχουν νεκροί, γιατί είχαμε σηκώσει drone», είπε στον News 24/7 ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας για την τραγωδία στο Μάτι, Ευθύμιος Λέκκας.

Μάλιστα απέδωσε το μέγεθος της τραγωδίας στο γεγονός ότι συνέβη στην Αττική, όπου βρίσκεται το κεντρικό πολιτικό σύστημα της χώρας, το οποίο κατέρρευσε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε:
«Συνέβη η κατάρρευση των πάντων. Κατέρρευσαν και οι 32 υπηρεσίες, όπως και στο σεισμό του 99. Δυστυχώς, αιφνιδιαστήκαμε σαν χώρα, σαν πολιτεία, σαν πολιτική προστασία. Επικράτησαν τμήματα υπηρεσιών και αυτόβουλες ενέργειες των εθελοντών».

«Ευτυχώς, είχαμε μόνο αυτά τα θύματα, θα μπορούσαν να είναι χιλιάδες» (!) προσθέτει.

Ουσιαστικά ο κ. Λέκκας, εκ των αρμοδιότερων για τις φυσικές καταστροφές επιβεβαίωσε όσους έλεγαν ότι οι νεκροί ήταν γνωστοί από νωρίς το απόγευμα. Ομως, ο Αλέξης Τσίπρας είτε δεν είχε ενημερωθεί κατάλληλα, είτε θέλησε να ολοκληρώσει τη φιέστα στο Μόσταρ, ήρθε στην Ελλάδα μετά τις 11 για να… συντονίσει μια καταστροφή που είχε ήδη συντελεστεί.

Ο Πολάκης, όμως, που ήξερε για τους νεκρούς γιατί κρύβεται τώρα πίσω από τα… παντελόνια του πρωθυπουργού; Ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας που είχε ενημέρωση για νεκρούς γιατί μιλούσε για κάποιους τραυματίες και ορισμένους εγκλωβισμένους αλλά κατά τα άλλα… όλα καλά;

Ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης που γνώριζε γιατί δε μίλησε και πήρε μέρος στην ιλαροτραγωδία του Κέντρου Επιχειρήσεων; Η Ρένα Δούρου επιμένει ακόμη για τη στραβή στη βάρδια της αν και αυτή ήξερε το μέγεθος της καταστροφής από το απόγευμα;

Κανείς τους δεν παραιτήθηκε, κανείς τους δεν ανέλαβε ουσιαστικά την ευθύνη για τίποτε. Οι νεκροί ήταν γνωστοί από τις 18.30, όταν η φωτιά είχε περάσει το Μάτι κι έκαιγε τα πάντα. Οι συνομιλίες που πρόσφατα ήρθαν στο φως επιβεβαιώνουν ότι τουλάχιστον 13 πολίτες είχαν δηλωθεί από νωρίς ως νεκροί, είχαν καεί μπροστά στα μάτια αυτοπτών μαρτύρων.

Οι μόνοι που έκαναν τους ανήξερους ήταν οι υπουργοί και φυσικά ο πρωθυπουργός.

Για το αν θα μπορούσαν να έχουν σωθεί όλοι ή κάποιοι από τους 100 ανθρώπους που χάθηκαν στη φονική φωτιά, ο κ. Λέκκας επισήμανε την έλλειψη ενός κεντρικού εντεταλμένου οργάνου, που θα μπορούσε να αποφασίσει την εκκένωση των οικισμών.

Τραγικό παράδειγμα
«Φταίμε όλοι, από τον πρώτο πολίτη της χώρας, μέχρι τον τελευταίο, με την ευθύνη να επιμερίζεται», είπε ακόμη και ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση με τους τέσσερις ανθρώπους που βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας, η ομάδα του οποίου ανέλυσε τα αίτια και για τους 100 θανάτους, «ο συγκεκριμένος οδηγός παραβίασε την οδηγία του τροχονόμου, να απομακρυνθεί και ανέλαβε την ευθύνη γι΄αυτούς τους τέσσερις νεκρούς».

«Φταίει η έλλειψη παιδείας στη χώρα. Είμαστε ένας λαός σε παρακμή, που η κρίση μας έκανε ακόμα χειρότερους», κατέληξε ο καθηγητής, αναφερόμενος σε ένα πρόγραμμα προστασίας που έχει συντάξει ο ΟΑΣΠ, έναντι φυσικών καταστροφών, το οποίο πρότεινε στα ξενοδοχεία της Ελλάδας και δέχτηκαν μόλις τρία να το εντάξουν στις μονάδες τους.

Facebook Share Twitter Share Email Share
Δείτε επίσης ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣΜΑΤΙ

Τα σχόλια είναι κλειστά.