Ύδρα: Συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού για τη φωτιά από τα πυροτεχνήματα

Ημερομηνία:

Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς χθες το βράδυ σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στην Ύδρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Η θαλαμηγός «Περσεφόνη»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες είναι τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» με σημαία Μάλτας από την οποία χθες το βράδυ φέρεται να εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα με συνέπεια να εκδηλωθεί φωτιά σε δασική έκταση στην Ύδρα.

Παράλληλα κατασχέθηκε το σκάφος από την Πυροσβεστική.

Τη θαλαμηγό φέρεται να την είχαν ενοικιάσει 17 τουρίστες με καταγωγή από το Καζακστάν.

Οι καταθέσεις και οι συλλήψεις

Μετά τις καταγγελίες που έγιναν για την πρόκληση πυρκαγιάς δόθηκε εντολή στο σκάφος να μεταβεί αρχικά στη Βουλιαγμένη και στη συνέχεια στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Εκεί τα μέλη του πληρώματος κλήθηκαν από το Λιμενικό να δώσουν κατάθεση σε αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του πληρώματος αρνήθηκαν ότι εκτοξεύτηκαν από το σκάφος πυροτεχνήματα.

Από το Λιμενικό στην Πυροσβεστική

Το σκάφος υπέδειξε με καταγγελία του στο Λιμεναρχείο Ύδρας, κυβερνήτης παραπλέοντος πλοίου το βράδυ της Παρασκευής. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η Πυροσβεστική. Σήμερα Σάββατο, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ζήτησε από το Λιμεναρχείο Ύδρας να αιτηθεί από τον συγκεκριμένο καπετάνιο να δώσει αναλυτική κατάθεση για το τι ακριβώς είδε να γίνεται το βράδυ της Παρασκευής και το πώς άναψε η φωτιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το τουριστικό σκάφος είχε νοικιάσει παρέα 17 αλλοδαπών παραθεριστών. Αμέσως μετά τον κατάπλου του σκάφους στην μαρίνα της Βουλιαγμένης, επιλήφθηκε το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Σε αυτό κατέθεσαν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του σκάφους. Η Πυροσβεστική αρχικά ζήτησε τη σύμβαση ενοικίασης του σκάφους και αυτό για να ξακαθαριστεί αν ο ιδιοκτήτης του γνώριζε για τα πυροτεχνήματα ή όχι.

Στη συνέχεια διερευνήθηκε αν υπήρχε άδεια για τα πυροτεχνήματα, από ποιον αγοράστηκαν και πότε, αν υπήρχε άδεια για τη ρίψη τους (κάτι που αποκλείεται δεδομένων των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα), κλπ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της...

Μελέτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εξετάζει τις μετακινήσεις των...

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ ο στόχος...

Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός - Προς 1.500...

Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της...

Μελέτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εξετάζει τις μετακινήσεις των...

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ ο στόχος...

Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός - Προς 1.500...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 17 Ιουλίου: Μεγάλη γιορτή σήμερα – Ποιοι γιορτάζουν

Σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου τιμάται η μνήμη της Αγίας...

Ρέθυμνο:Ιερά Πανήγυρις Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στα Ρούστικα

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ...