Υπάρχει ζήλια σε μία φιλία; Τι πρέπει να κάνουμε αν την εντοπίσουμε;

Ημερομηνία:

Υπάρχει ζήλια σε μια φιλία; Πώς μπορούμε να την εντοπίσουμε, και τι κάνουμε αν διαπιστώσουμε ότι ένας φίλος – φίλη μας, μάς ζηλεύει; Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» είχε μιλήσει σχετικά η συμβουλευτική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα Βλαχοπούλου.

«Υπάρχει μεγάλη ζήλια στη φιλία. Λένε ότι είναι πιο εύκολο να βρεις κάποιον να σου συμπαραστέκεται στα δύσκολα, αλλά είναι δύσκολο να χαρεί κάποιος πραγματικά μαζί σου όταν είσαι καλά. Η ζήλια είναι μια ανθρώπινη αδυναμία, αλλά όταν εντοπίζουμε φθόνο πρέπει να προσπαθούμε να το αλλάξουμε», είπε η κ. Βλαχοπούλου.

Πώς καταλαβαίνουμε, όμως, ότι ένας φίλος μας μάς ζηλεύει;

«Το καταλαβαίνουμε όταν έχουμε έχει μια επαγγελματική επιτυχία, κάνουμε μια καλή σχέση και είμαστε χαρούμενοι, αν ένας φίλος ειρωνεύεται, είναι επικριτικός, προσπαθεί να μειώσει την επιτυχία και να είναι καυστικός μέσω του χιούμορ. Η ζήλια αντικατοπτρίζει πολλές φορές τη δική μας ανασφάλεια, τους δικούς μας φόβους, και δυστυχώς αυτό το προβάλουμε στους φίλους μας», απάντησε η ίδια.

«Και οι άντρες ζηλεύουν, ίσως εκφράζονται παραπάνω με το συναίσθημα του θυμού. Μπορεί να είναι πιο επιθετική η αντίδραση ενός άντρα φίλου, ενώ μια γυναίκα ζηλεύει πιο διπλωματικά», εξήγησε.

Τι κάνουμε, όμως, όταν καταλαβαίνουμε ότι ένας φίλος μας, μάς ζηλεύει;

«Πρέπει να φύγουμε γιατί η φιλία είναι για να νιώθουμε καλά με τον άλλο. Δε χρειάζεται καν να εξηγήσουμε το λόγο της απομάκρυνσης, λίγοι άνθρωποι θα παραδεχτούν τα συναισθήματα ζήλιας», τόνισε κλείνοντας η κ. Βλαχοπούλου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διαλογισμός: Πόσα λεπτά τη μέρα μπορούν να...

Ο διαλογισμός δεν απαιτεί ατελείωτες ώρες σιωπής και απομόνωσης...

Γεμάτοι στρες οι σημερινοί έφηβοι – Βοηθά...

Παιδιά μεγάλωσαν με οθόνες στο χέρι και κοινωνική απομόνωση...

Διαλογισμός: Πόσα λεπτά τη μέρα μπορούν να...

Ο διαλογισμός δεν απαιτεί ατελείωτες ώρες σιωπής και απομόνωσης...

Γεμάτοι στρες οι σημερινοί έφηβοι – Βοηθά...

Παιδιά μεγάλωσαν με οθόνες στο χέρι και κοινωνική απομόνωση...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Το εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς παραχωρείται στο Υπουργείο Μετανάστευσης για φιλοξενία μεταναστών!

Αλλαγή χρήσης φαίνεται πως δρομολογείται για το Εκθεσιακό Κέντρο...

Πλοκάμια σε όλη την Ευρώπη είχε το κύκλωμα με τα κρυπτονομισματα

Τι αναφέρει το πολυσέλιδο διαβιβαστικό της Αστυνομίας. Ήταν Δεκέμβριος του...

Ο πόλεμος μπορεί να φέρει περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα

Οι ταξιδιώτες θεωρούν ασφαλή τη χώρα μας και αυτό...

Νέο καινοτόμο πνευμονιοκοκκικό συζευγμένο εμβόλιο για ενήλικες διαθέσιμο στην Ελλάδα

Για την προστασία του ενήλικου πληθυσμού άνω των 65...