Υπάρχει ζήλια σε μία φιλία; Τι πρέπει να κάνουμε αν την εντοπίσουμε;

Υπάρχει ζήλια σε μία φιλία; Τι πρέπει να κάνουμε αν την εντοπίσουμε;

Υπάρχει ζήλια σε μια φιλία; Πώς μπορούμε να την εντοπίσουμε, και τι κάνουμε αν διαπιστώσουμε ότι ένας φίλος – φίλη μας, μάς ζηλεύει; Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» είχε μιλήσει σχετικά η συμβουλευτική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα Βλαχοπούλου.

«Υπάρχει μεγάλη ζήλια στη φιλία. Λένε ότι είναι πιο εύκολο να βρεις κάποιον να σου συμπαραστέκεται στα δύσκολα, αλλά είναι δύσκολο να χαρεί κάποιος πραγματικά μαζί σου όταν είσαι καλά. Η ζήλια είναι μια ανθρώπινη αδυναμία, αλλά όταν εντοπίζουμε φθόνο πρέπει να προσπαθούμε να το αλλάξουμε», είπε η κ. Βλαχοπούλου.

Πώς καταλαβαίνουμε, όμως, ότι ένας φίλος μας μάς ζηλεύει;

«Το καταλαβαίνουμε όταν έχουμε έχει μια επαγγελματική επιτυχία, κάνουμε μια καλή σχέση και είμαστε χαρούμενοι, αν ένας φίλος ειρωνεύεται, είναι επικριτικός, προσπαθεί να μειώσει την επιτυχία και να είναι καυστικός μέσω του χιούμορ. Η ζήλια αντικατοπτρίζει πολλές φορές τη δική μας ανασφάλεια, τους δικούς μας φόβους, και δυστυχώς αυτό το προβάλουμε στους φίλους μας», απάντησε η ίδια.

«Και οι άντρες ζηλεύουν, ίσως εκφράζονται παραπάνω με το συναίσθημα του θυμού. Μπορεί να είναι πιο επιθετική η αντίδραση ενός άντρα φίλου, ενώ μια γυναίκα ζηλεύει πιο διπλωματικά», εξήγησε.

Τι κάνουμε, όμως, όταν καταλαβαίνουμε ότι ένας φίλος μας, μάς ζηλεύει;

«Πρέπει να φύγουμε γιατί η φιλία είναι για να νιώθουμε καλά με τον άλλο. Δε χρειάζεται καν να εξηγήσουμε το λόγο της απομάκρυνσης, λίγοι άνθρωποι θα παραδεχτούν τα συναισθήματα ζήλιας», τόνισε κλείνοντας η κ. Βλαχοπούλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.