ΥΠΕΝ: Πλαφόν έως τα 5 ευρώ για τις χρεώσεις στα πάγια των λογαριασμών ρεύματος

Ημερομηνία:

Στην τροπολογία που επιχειρεί να βάλει φρένο στις αυξήσεις του παγίου που προχωρούν οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, από το βήμα της Βουλής.

«Κάποιο προμηθευτές πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Γι’ αυτό και σήμερα φέρνουμε τροποποίηση και επιβάλλουμε ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ για πάγιες χρεώσεις στους προμηθευτές. Το ανώτερο που μπορούν αν έχουν είναι 5 ευρώ. Τους περιορίζουμε και βάζουμε πλαφόν» είπε χαρακτηριστικά.

Τι ορίζεται

Πηγές του Οικονομικού Ταχυδρόμου θέλουν στην ηγεσία του υπουργείου ΠΕΝ να έχει σταλεί σχετική εισήγηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την οποία και υιοθέτησε και έφερε προς νομοθέτηση στη Βουλή.

Αυτή ορίζει ότι η ανώτερη χρέωση των παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5 ευρώ μηνιαίως και με τον τρόπο αυτό το υπουργείο θα επιδιώξει να ψαλιδίσει τις υψηλότερες τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές και έφταναν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τα 90 ευρώ το μήνα.

Σχετική αναγγελία της νομοθετικής παρέμβασης έκανε σήμερα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στο υπουργικό συμβούλιο: «Με νομοθετική διάταξη που θα φέρει ο υπουργός Ενέργειας σήμερα στη Βουλή κλείνουν και τα όποια παράθυρα για τυχόν καταστρατηγήσεις σχετικά με τις χρεώσεις στα πάγια και παιχνίδια σε βάρος των καταναλωτών», είπε σχετικώς, επιβεβαιώνοντας και το πρωϊνό δημοσίευμα του ΟΤ για την πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΕΝ να νομοθετήσει «κόφτη».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου της Ελλάδας...

Το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα...

Eurostat: Η Ελλάδα παραμένει ο φτωχός συγγενής...

Σύμφωνα με τη Eurostat η Ελλάδα έχει το τρίτο...

Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου της Ελλάδας...

Το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα...

Eurostat: Η Ελλάδα παραμένει ο φτωχός συγγενής...

Σύμφωνα με τη Eurostat η Ελλάδα έχει το τρίτο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...